Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Most se s letošním ročníkem Superligy rozloučil vysokou výhrou

MOST – Tuto neděli se pro Most uzavřela jeho třetí sezóna celostátní Superligy malého fotbalu. V ní se dlouho pohyboval na medailových pozicích, aby nakonec vinou ztráty některých klíčových utkání skončil na konečném šestém místě a zopakoval tak svůj loňský výsledek.

Soupeřem, s kterým se se sezónou loučil, byla poslední Příbram. Oba týmy mohly tímto zápasem jen těžko něco změnit na svých konečných pozicích a šlo tak již jen o zápas z nutnosti. Tomu do značné míry odpovídalo jak tempo hry, tak divácká kulisa.

Dalším faktorem, se kterým se museli oba soupeři při svých nominacích popasovat, byla celá řada sobotních rozluček napříč týmy velkého fotbalu a mnoho hráčů tak oběma trenérům houfně odmítalo. Příbram nakonec do Mostu dorazila pouze s jedním hráčem na střídání a logicky nedokázala udržet tempo po celý zápas. Za Příbram v Mostě nakonec nastoupili – Milan Vančát brankář – David Sandr, Lukáš Rom „C“, František Chytka, Michal Pohořálek, Lukáš Havelka a Jan Mezera.

Ani mostečtí však tentokrát nedokázali postavit dvě plné pětky a na střídání měli pouze trojici. Most vyběhl do zápasu ve složení – Miloslav Aschenbrenner brankář – Vít Popelka, Rostislav Šebek, Antonín Fišer, David Haviar „A“, David Matyáš, Jan Pyskatý, David Černý a Martin Boček „C“.

Samotný zápas měl od začátku jasný scénář. Most se tlačil dopředu a Příbram vyrážela k rychlým protiútokům. Až do čtvrtiny zápasu nedokázal žádný ze soupeřů tuto svou taktiku přetavit ve vedoucí gól. To se nakonec podařilo domácím, když ve čtrnácté minutě dotlačil míč do brány svou premiérovou trefou v mosteckých barvách David Matyáš po asistenci Rostislava Šebka. Právě tento gól shodil z mosteckých veškerou nervozitu a křeč a domácí začali sázet jeden gól za druhým. V poločase již svítilo na tabuli skóre 4:0, když přesně pálili Martin Boček (Rostislav Šebek), Vít Popelka (David Černý) a David Haviar (Martin Boček).

Ve stejné pohodě vstoupili domácí i do druhé poloviny a dále navyšovali své vedení. Když se již Příbram protlačila do nějaké šance, tak s ní buď nenaložila dobře, nebo ji zlikvidoval skvěle chytající Miloslav Aschenbrenner. Ten poprvé kapituloval v padesáté minutě zápasu po gólu Lukáše Havelky (David Sandr). Tou dobou však již mostečtí vedli přesvědčivě 8:0 po gólech Víta Popelky (Martin Boček), Martina Bočka (David Černý), Davida Černého (Antonín Fišer) a Honzy Pyskatého (David Černý). Na gól příbramského Havelky odpověděl posledním mosteckým gólem Martin Boček (Rostislav Šebek), který tak završil hattrick a nedělní zápas dohrál s bilancí 3+2. Ke konci zápasu domácí přeci jen polevili v nasazení a koncentraci a nechali hosty korigovat na 9:3 po gólech Davida Sandra (Michal Pohořálek) a Lukáše Havelky (František Chytka).

Přes tento závěrečný malofotbalový koncert se Most s třetí sezónou loučí konečným šestým místem a ročník je tak opět třeba vnímat jako spíše neúspěšný.

Závěrečné utkání nám vyšlo skvěle, ale je třeba vzít v potaz, že Příbram nedorazila v nejsilnější sestavě a hra s jediným střídajícím hráčem si logicky vybrala svou daň. Spíše bych se ohlédl za celým ročníkem. Je sice pravdou, že v konečné tabulce ztrácíme na čtvrté místo bod a na bronz bodů pět, ale pořád to nic nemění na tom, že jsme až šestí. Bohužel jsme letos poztráceli až moc bodů doma a celkově se sezóna určitě zlomila v Blansku, kam jsme v pozici vedoucího týmu dorazili pouze v šesti a utržili krutý výprask“ začal své posezónní hodnocení mostecký trenér, Vojtěch Benda.

Na druhou stranu je třeba ocenit, že vykrystalizovalo určité jádro kluků, o které se můžeme opírat a kteří, když mohou, tak vždy pojedou. To je určitě pozitivní příslib do dalšího ročníku. Na závěr bych chtěl pogratulovat Martinovi Bočkovi ke konečnému třetímu místu v kanadském bodování Superligy. Tento hráč se podepsal pod téměř polovinu všech našich letošních gólů a jsem rád, že tato obávaná zbraň bude k dispozici i v příští sezóně“ uzavřel Benda.

Most se tedy loučí šestým místem a nezbývá, než mu do další sezóny popřát návrat na pozice z prvního ročníku, kdy bral superligové stříbro.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář