Politika Praha Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Prezident Miloš Zeman navštívil již pošesté Ústecký kraj

ÚSTECKÝ KRAJ – Prezident republiky Miloš Zeman zavítal na třídenní návštěvu Ústeckého kraje, v pořadí již šestou. Na Krajském úřadu Ústeckého kraje včera přivítal prezidentský pár hejtman Ústeckého kraje s chotí. Miloš Zeman se ještě dopoledne setkal se členy Zastupitelstva Ústeckého kraje za účasti starostů měst a obcí s rozšířenou působností.

V diskuzi zazněla mimo jiné témata ke změně zákona o hmotné nouzi a splavnění Labe. Prezident se vyjádřil souhlasně k návrhům na omezení doplatků na bydlení i k vybudování plavebního stupně Děčín.

Prezident se podepsal do pamětní knihy kraje a s hejtmanem si vyměnili dárky – za Ústecký kraj to byla pánská souprava s českými granáty pocházejícími z našeho kraje.

VIDEOREPORTÁŽ Z NÁVŠTĚVY PREZIDENTA V ÚSTECKÉM KRAJI…

Na obědě v Třebívlicích se prezident setkal s významnými podnikateli Ústeckého kraje v zemědělství, vítězi letošních ročníků soutěží „Regionální potravina“ a „Nejlepší potravinářský výrobek Ústeckého kraje – Kraje Přemysla Oráče“. Úterý zakončil Miloš Zeman návštěvou města Podbořany, kde se setkal s představiteli města a s občany.

Ve středu 20. června zahájí prezident svůj pobyt v kraji návštěvou elektrárny Ledvice, kde se setká s vedením společnosti a se zaměstnanci. Na obědě na autodromu Most se Miloš Zeman setká s významnými osobnostmi a sportovními reprezentanty Ústeckého kraje. Ve středu odpoledne ještě zavítá do Bečova a Lišan, kde získal vysoké procento hlasů ve druhém kole prezidentských voleb a setká se zde s představiteli obce a s občany.

Poslední den návštěvy Ústeckého kraje zahájí ve čtvrtek 21. června prezident v Bílině setkáním s vedením města a starosty okolních obcí a besedou s občany. Třídenní návštěva bude zakončena na státním zámku Jezeří závěrečnou tiskovou konferencí.

 

 

Po celou dobu třídenní návštěvy bude prezidenta doprovázet hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Pro první dámu je připraven separátní program, Ivanu Zemanovou bude doprovázet hejtmanova choť Jitka Bubeníčková.

Zdroj: Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář