Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Videem se vracíme na Barboru, která dnes vydala těla pohřešovaných utonulých potápěčů

OLDŘICHOV U DUCHCOVA – Před dnešním polednem nalezli policejní potápěči pod hladinou jezera Barbora na Teplicku oba hledané muže mrtvé v hloubce několika desítek metrů, na místo byl přivolán i soudní znalec. K objasnění příčiny úmrtí bude nařízena soudní pitva, bližšími okolnostmi tragického případu se budou zabývat tepličtí kriminalisté.

Včera před desátou hodinou dopolední policisté přijali oznámení, že se při cvičení sportovních potápěčů na Barboře v Oldřichově u Duchcova nevynořili dva muži. Po obou ihned začali pátrat jejich kolegové a rovněž policejní potápěči zásahové jednotky ve spolupráci s hasiči.

Policejní psovod prohledával břehy vodní nádrže, kvůli velké hloubce byli na místo povoláni i policisté z Odboru speciálních potápěčských a výcvikových činností z Brna a Frýdku Místku se speciální technikou. Ani přes nasazení sonaru a robota s kamerou se do včerejšího večera nepodařilo pohřešované muže nalézt.

S rodinami pohřešovaných po celou dobu úzce spolupracoval policejní psycholog, dnes od rána pátrací akce pokračovala. Nejčernější obavy se naplnily dnes před polednem, kdy byla obě těla potápěčů po více než čtyřiadvaceti hodinách nalezena v hloubce asi 70 metrů.

VIDEOREPORTÁŽ Z VYTAŽENÍ OBOU TĚL POTÁPĚČŮ Z BARBORY

Videoreportáž z pátrací akce na Barboře připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Co přesně se pod hladinou chladné Barbory odehrálo je nyní předmětem dalšího zkoumání specialistů.

Naší redakci se podařilo zjistit, že šlo o Jaromíra V. nar. 1974 a Pavla M. nar. 1986, oba byli příslušníci Hasičského záchranného sboru podniku Doly Nástup Tušimice a na Barboře absolvovali svůj další potápěčský výcvik. Údajně se do vody ponořili tři, jeden z nich se naštěstí vynořil včas.

Vodní nádrž Barbora u Oldřichova je nejrozsáhlejší vodní plochou v okolí Teplic, která vznikla zatopením stejnojmenného povrchového dolu. Je také vyhledávanou lokalitou sportovních potápěčů.

Redakce JV PRESS rovněž vyjadřuje upřímnou soustrast rodinám.

ČEST JEJICH PAMÁTCE!

PSALI JSME TAKÉ: AKTUÁLNĚ: Utonulé sportovní potápěče z Barbory specialisté vytáhli na břeh! Okolnosti tragédie určí pitva a další vyšetřování

Autor: Honza Vraný

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář