Kultura Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček pochválil novou zbrojnici dobrovolným hasičům v Travčicích na Litoměřicku

TRAVČICE – Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček navštívil obec Travčice na Litoměřicku a zúčastnil se slavnostního otevření nové hasičské zbrojnice. Její vybudování stálo šest milionů korun. Hejtmana pozval starosta obce Pavel Štros a starosta Sboru dobrovolných hasičů Travčice Petr Kirchner. SDH Travčice byl založen už v roce 1896.

„Velmi si vážím práce dobrovolných hasičů, kteří nejen že se podílejí s profesionálními sbory na likvidaci požárů a řešení dalších mimořádných událostí při ochraně lidských životů a majetku, ale jsou aktivní součástí společenského života v obcích. Nejinak je tomu v Travčicích. Chci poděkovat a pochválit vedení obce i místní sbor dobrovolných hasičů, že se jim podařilo vybudovat tuto moderní zbrojnici. Přeji si, aby sloužila nejen k výcviku, ale aby přilákala k práci dobrovolných hasičů i mládež,“ řekl při otevření zbrojnice hejtman Oldřich Bubeníček.

Slavnostní události se zúčastnily stovky obyvatel Travčic a přítomni byli i členové jednotek sborů dobrovolných hasičů ze širokého okolí. Všichni si mohli prohlédnout nově vybudované prostory a hasičskou techniku včetně historických stříkaček.

Historie travčických dobrovolných hasičů se datuje od roku 1896. V současnosti členská základna čítá 53 členů. Členové sboru mimo jiné vykonávají asistenční hlídky při kulturních akcích. V obci byl postaven veřejný vodovod a v souvislosti s jeho výstavbou byla vybudována síť požárních hydrantů, které jsou schopny zabezpečit dodávku vody potřebnou k zásahu pro lokalizaci případně vzniklého požáru. Z tohoto pohledu je případný zásah hasičů technicky významně jednoduší a účinnější. Nejdůležitější je však to, aby dobrovolní a profesionální hasiči nemuseli naostro zasahovat vůbec a nejúčinnější práce aby byla odváděna na úseku požární prevence a při výchově mládeže. K tomu v Travčicích pomůže i právě otevřená nová hasIčská zbrojnice.

FOTOGALERIE ZE SLAVNOSTNÍHO OTEVŘENÍ ZBROJNICE…

Zdroj: Ústecký kraj 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář