Kultura Nezaradené Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKE: DOČESNÁ 2018 – 61. ročník slavností chmele a piva v Žatci se uskuteční koncem srpna

ŽATEC – Již tradiční akcí u příležitosti ukončení sklizně chmele v Žatci je slavnost s názvem Dočesná. Letošní 61. ročník se koná ve dnech 31. srpna  a 1. září 2018. Informuje o tom Karel Fiala z Městského divadla Žatec, které Dočesnou pořádá. I letos je vstup zdarma.

Zaměstnanci žateckého divadla již několik týdnů připravují tuto tradiční akci. V těchto dnech probíhají jednání ze sponzory a mediálními partnery. Oslovováni jsou české i zahraniční pivovary. Sepisují smlouvy ze stánkaři a dolaďuje se program.

Doprovodný kulturní program pobaví všechny věkové kategorie.

Program letošní Dočesné se postupně tvoří a oslovujeme další umělce. Již dnes můžeme zveřejnit tato jména účinkujících: MARIE ROTTROVÁ, OLGA LOUNOVÁ, BSP, ROMAN DRAGOUN a HIS ANGELS, PERUTĚ, PAVEL CALTA, JABLKOŇ, KRUCIPUSK, SEBASTIAN, NEBE, PETR SPÁLENÝ a THE TAP TAP. Program bude také v letošním roce na pěti podiích. Hlavní scéna na náměstí Svobody, druhá scéna na náměstí Prokopa Velkého, třetí scéna si své místo našla v letním amfiteátru ve Vrchlického ulici. Čtvrtou scénu s historickou tématikou najdou návštěvníci tradičně ve Dvořákově ulici. Po loňském úspěchu  bude pátá scéna umístěna v Kapucínké zahradě. Pro zájemce bude otevřena Expozice muzea Homolupulů nebo výstava králíků, drůbeže, holubů a exotů. Součástí programu je také Streeball Cup, Skatečesná a festival Underwall.

Čistý festival již od roku 2010

Dočesná se může pochlubit certifikací ČISTÝ FESTIVAL. Návštěvníkům budou v celém areálu k dispozici koše na tříděný odpad. Kromě toho mohou návštěvníci ve speciálním stánku Čistý festival třídit odpady za odměny. Například za dvacet prázdných plastových kelímků získají pivo zdarma.

Nábor pomocníků:

Také v letošním roce bude potřeba mnoho pomocníků při stavění podií i dalších přípravných pracích. Zájemci o brigádu na Dočesné se mohou hlásit v žateckém divadle u paní Hany Zeleňakové.  Informace získáte na tel.: 415 710 519 nebo na emailu: hannaz@centrum.cz.  Práce budou probíhat ve dnech od 27. 8. až do 3. 9. 2018.

Autor: Karel Fiala
Foto: 1. DFK Žatec

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář