Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Šéf ústeckých policistů ocenil statečnost třináctileté dívky z Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM – Vedoucí ústecké policie společně s primátorkou města Ústí nad Labem ocenili statečnost mladé dívky. 

Dnes v dopoledních hodinách vedoucí Územního odboru policie Ústí nad Labem plk. Vladimír Danyluk společně s primátorkou města Ústí nad Labem Věrou Nechybovou ocenil odvahu 13 leté dívky, která neváhala ani vteřinu a pomohla přepadené 83 leté nevidomé seniorce.

Dívka ve chvíli, kdy slyšela volání o pomoc a všimla si, jak nějaký muž oblečený celý v černém vláčí starší ženu po zemi a snaží se jí z ruky vytrhnout tašky, tak neváhala a rozběhla se k nim. Na muže křičela, ať jí nechá být. Ten se lekl a utekl. Díky její statečnosti poškozená utrpěla „pouze“ psychický šok a rozbité koleno.

Poškozená následně na kriminální policii dívce moc děkovala s tím, že už ani nevěřila, že by se mezi mladými lidmi našel tak statečný člověk, který bez váhání pomůže a není mu lhostejné, co se kolem děje. V současné době policejní psycholog seniorce zprostředkoval další psychosociální pomoc od místní neziskové organizace se zaměřením na hendikepované osoby, která jí bude dlouhodobě pomáhat v získání opětovné důvěry a jistoty bezpečně vycházet z domova.

Ústečtí kriminalisté po tomto pachateli intenzivně pátrají a vyhodnocují kamerové záznamy z okolí místa přepadení.

Autor: Veronika Hyšplerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Šéf ústeckých policistů ocenil statečnost třináctileté dívky z Ústí nad Labem

Napsat komentář