Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Osud pětiletého Nicolase z Chebu, který bojuje o život není lidem lhostejný

CHEB – Pětiletý Nicolas neměl jednoduchou cestu na svět, po velmi komplikovaném a dlouhém porodu byl propuštěn domů s nálezem krevní sraženiny na mozku. Bohužel se krev nevstřebala a po pediatrické prohlídce se rozjela série speciálních vyšetření a operačních zákroků. Diagnóz je několik, dětská mozková obrna, Dandy.Walker syndrom (choroba, která postihuje vývoj mozku), sekundární epilepsie, obstrukční poshem, hydrocefalus, epilepsie, vývojová dysfázie, ADHD. Nicolas zatím svůj handicap nevnímá, bojuje, ale i přes svůj těžkým životním úděl miluje život a lidi kolem sebe. 

Trpí na noční epileptické záchvaty a chronické zahlenění dýchacích cest. Nicolas hraje na hudební nástroje a velmi rád plave. Obdivuje svojí kamarádku Včelku Máju a zpívá si s ní celý den.

Nicolas má za sebou již pět operací a další ho čekají.  Aktuálně je po  náročné ortopedické operaci  vedoucí k odstranění svalových kontraktur (smrštění tkání) na celé pravé noze.  Důležité po všech operacích jsou intenzivní speciální terapie, zdravotní a kompenzační pomůcky. Právě sem je třeba neustále směřovat pomoc. Též je důležité vytvořit pro Nicolase důstojné bezbariérové bydlení.

Nicolas člověka neustále motivuje vytvářet mu kvalitní podmínky, které si zaslouží a jež mu alespoň částečně pomůžou kompenzovat jeho handicap a rozvíjet se dál.Možností, jak pomoci, je hned několik. 

Prostřednictvím transparentního účtu 2734750133/0800 (Česká spořitelna) nebo prostřednictvím podúčtu vedeného u nadace Konto Bariéry. Více informací o malém bojovníkovi naleznete zde: http://www.bojovniknicolas.cz/

Mám jedno velké přání, aby Nicolas jednou chodil a byl šťastný. Všechny děti jsou neuvěřitelně statečné a vy jen musíte věřit, že vše jednou dobře dopadne.Srdečně vám všem děkuji bez ohledu na výši finanční podpory. To, že Vás můj projekt oslovil, mne velmi těší. Dojímá mě, že ani Vám není osud malého Nicolase lhostejný. Doufám, že zůstanete i nadále s námi a že se k nám přidají i další lidé.

Autor: Ivana Úblová, DiS.
Zdroj: Projekt bojovník Nicolas

Americká 28
350 02 Cheb 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NAPSALI JSTE NÁM: Osud pětiletého Nicolase z Chebu, který bojuje o život není lidem lhostejný

Napsat komentář