Kultura Školní okénko Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Prázdninová Kalich aréna je plná ledu a dětí s hokejkami i díky Nadaci ČEZ

LITOMĚŘICE – Po čtvrté v Litoměřicích se koná na tamním zimním stadionu týdenní Hokejová škola HC Sparta. Účastní se jí více než sto dětí, včetně 22 ze zahraničí ve věku od 5 do 16 let. Čtrnáct z nich by si přitom bez finanční podpory Nadace ČEZ o tomto letním hokejovém svátku pro nejmladší, mohlo nechat jen zdát. Nadace podpořila organizaci hokejové školy již podruhé, přičemž letos částkou 250 000 korun.

 „Nadaci ČEZ patří náš veliký dík, neboť jsme tak opět mohli na hokejový kemp pozvat i děti z Dětského domova v Litoměřicích a další ze sociálně slabších rodin, které by jinak na úhradu pobytu a vše ostatní, co s hokejovou školou souvisí, finančně neměly. Mají tak stejně jako ostatní zajištěno ubytování, stravování, kompletní sportovní oblečení, možnost návštěvy koupaliště a podobně. Snažíme se totiž celý týden pojmout zábavnou formou a prostřednictvím různých her, takže to není jen o hokeji,“ říká jeden z organizátorů hokejové školy a trenér mládeže David Štětina.

Kromě výše uvedeného posloužila finanční částka od Nadace ČEZ mimo jiné i na úhradu pronájmu ledové plochy a tělocvičny, pořízení mobilních mantinelů a různého mobilního sportovního vybavení pro posilování a udržení stability na bruslích. „Samozřejmě jsme nezapomněli ani na drobné dárky pro všechny účastníky,“ dodává David Štětina.

Letní sobotní odpoledne tak ledová plocha v Kalich aréně patřila více než stovce zapálených malých i větších hokejistů, mezi nimiž nechyběla ani děvčata, od 5 do 16 let. První rozbruslení ve výstroji a rozdělení do barevných skupin pak již doprovázel pokřik trenérů, který je hecoval i k prvním výkonům. Mezi účastníky kempu jsou přitom jak hokejoví začátečníci, tak i ti co již mají něco za sebou v různých mládežnických klubech.

Zapsaný spolek při HC Sparta Praha organizuje kromě rozvojového dovednostního programu v klubu i mimoklubovou činnost pro děti z celé ČR a zahraničí. Organizuje tak Sparťanské hokejové léto, které zahrnuje týdenní bruslařský kemp v Praze nebo víkendový dovednostní a víkendový brankářský kemp v Poděbradech a právě i Hokejovou školu v Litoměřicích. Ta se zde konala již počtvrté (předtím 4x v Neratovicích a 4x v Benátkách nad Jizerou), přičemž podruhé na její organizaci přispěla Nadace ČEZ v rámci grantu Podpora regionů.

„Prázdniny by neměly být oblíbenou roční dobou jen pro děti ze zajištěných rodin. Také děti z dětských domovů a sociálně slabších rodin by měly zažívat různá letní dobrodružství, učit se novým dovednostem a navazovat přátelství. To je hlavní důvod naší podpory hokejové školy, neboť čtrnácti dětem se splnil jejich sen a mají tak před sebou týden plný nevšedních zážitků. Díky našemu finančnímu přispění se také projekt HC Sparta stává po stránce materiálního vybavení a personálního obsazení nejlépe zajištěnou hokejovou školou v České republice,“ uzavřela Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Autor: Ota Schnepp
mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čech

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Prázdninová Kalich aréna je plná ledu a dětí s hokejkami i díky Nadaci ČEZ

Napsat komentář