Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti

Policie zadržela skupinu skořápkářů

PRAHA – Kriminalisté zadrželi organizovanou skupinu skořápkářů, kteří na Karlově mostě vydělávali nepoctivou hrou. Nyní jim hrozí až osm let vězení.  

Kriminalisté prvního policejního obvodu z „Kapsatýmu“ si všimli, že se na Karlově mostě začala objevovat skupina několika osob, které hrají skořápky a obírají tak náhodné kolemjdoucí. Tuto skupinu kriminalisté několik týdnů sledovali, aby si byli jisti, kdo všechno je do hry zapojen. Jak se pak ukázalo, jednalo se o šest mužů a jednu ženu, kteří měli jasně rozdělené role. Jeden z nich hru přímo provozoval a ostatní dělali, že jsou hráči a vyhrávají nemalé částky.

To mělo nalákat potencionální hráče, kteří se zastavovali a po chvilce sledování hry nabyli dojmu, že je snadné vyhrát. Opak byl pravdou a o peníze samozřejmě přišli. Další členové organizované skupiny měli za úkol hlídat, jestli nejde policie a v případě hrozícího nebezpečí kumpány varovat.

Právě to, že osoby měly jasně rozdělené úkoly a byly organizované, mělo vliv na následnou právní kvalifikaci případu. Konkrétně se tedy jedná o trestný čin provozování nepoctivých her a sázek, kdy v případě organizované skupiny hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na osm let. Kriminalisté zároveň podali podnět na vzetí obviněných do vazby, což soud akceptoval u jednoho z nich, hlavního organizátora.

Zdroj : por. Bc. Jan Daněk 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

3 Replies to “Policie zadržela skupinu skořápkářů

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář