Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Dělnická strana se i přes zákaz radnice přece jen chystá na sobotní protestní akci do Dubí

DUBÍ – I přes oficiální zákaz radnice se Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) chystá na sobotní protestní akci do Dubí na Teplicku! Tu chtějí „Dělníci“ uspořádat přímo v centru Dubí a to jako reakci na nedávné brutální napadení skupiny Romů, která zaútočila na pětadvacetiletého muže v brouzdališti bazénku koupaliště v Dubí. Mladík po útoku skončil v nemocnici s poraněným obličejem!

Policisté kvůli tomu již stíhají prvního člověka, a to Romku z Teplic pro výtržnictví.  Rozhodnutí Města Dubí o zákazu shromáždění, zaměřené proti násilí, rasismu a zvýhodňování nepřizpůsobivých občanů, které se má uskutečnit v sobotu 18. srpna 2018 od 13.00 hodin u budovy městského úřadu, chce Dělnická strana ignorovat! Potvrdil to předseda DSSS Mgr. Tomáš Vandas.

Dělnická strana k rozhodnutí dubské radnice sděluje, že tento zákaz nepovažujeme za zákonný, a i přes stanovisko Města Dubí akci rušit nebude a ta se uskuteční v plánovaném čase a na uvedeném místě.

„Nenecháme se zastrašit rozhodnutím vedení města, které se snaží tímto rozhodnutím zamezit nespokojeným občanům, aby veřejně vyjádřili nesouhlas s brutálním cikánským napadením na místním koupališti,“ dodává Mgr. Tomáš Vandas s tím, že do Dubí se chystá také předseda LSNS a slovenský poslanec Marian Kotleba, který oficiálně potvrdil svojí účast na mítinku v Dubí.

O brutálním útoku v úterý 7. srpna jako první ještě v podvečerních hodinách informovala redakce Agentury JV PRESS a věnuje se mu dodnes. Romsky zaměřený server Romea.cz po několika dnech přišel se „svým“ svědectvím incidentu a za viníky bitky označil právě mladého muže a tvrdí, že česká napadená žena i mladík lžou! To však vyvolalo ve většině obyvatel republiky značné pohoršení!

Autor: Honza Vraný

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář