Kultura Sport Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Ústecké nebe bude opět plné letadel! Organizátoři chystají další nezapomenutelnou podívanou

ÚSTÍ NAD LABEM – V sobotu 1. září 2018 ovládnou nebe nad Ústeckem historická a akrobatická letadla. Za významné podpory Ústeckého kraje a města Ústí nad Labem, a za účasti zástupců obou organizací, se i v letošním roce koná akce pro širokou veřejnost „ÚSTECKÉ NEBE PLNÉ LETADEL“. Organizátorem je Ústecký aeroklub ve spolupráci s Veritas Consulting.

Pro tento rok se pořadatelé rozhodli vybrat téma první a druhé světové války. Návštěvníci se tak mohou těšit na ukázky historických letadel nejen na zemi, ale také v simulaci vzdušných historických soubojů přímo na obloze. Vstup na akci je pro všechny návštěvníky ZDARMA.

„V minulém roce jsme zaznamenali velký zájem rodin s dětmi o akci tohoto druhu, proto i letos chystáme kromě letadel bohatý doprovodný program. Na místě budou dětské atrakce, soutěže pro děti a vystoupí také populární YouTuberka a zpěvačka Veronika Spurná, kterou na videokanále Youtube sleduje přes 300 tis. fanoušků,“ říká zástupce organizátorů Milan Elšík.

Jednou z hlavních priorit organizátorů je hladký průběh dopravy na ústecké letiště. Ta bude za podpory Dopravního podniku Ústí nad Labem zdarma. Návštěvníci tak mohou využít kyvadlovou dopravu, která bude letos posílena, a bude jezdit ze zastávky Rondel. Zastavovat bude také na zastávce Lipová a u Obchodního centra Všebořice.

Pro návštěvníky, kteří zvolí dopravu osobním vozem, bude po dohodě s novým majitelem otevřeno parkoviště u OC Všebořice za poplatek 30,- Kč. Parkoviště je asfaltové a pod kamerovým systémem. Z parkoviště centra pak budou moci návštěvníci využít kyvadlové dopravy nebo si na letiště dojít příjemnou procházkou, která trvá cca 15 minut.

V neposlední řadě bude možné i parkování přímo na letišti. Celodenní parkování bude za poplatek 100,- Kč. Kvůli omezenému počtu parkovacích míst pořadatelé doporučují přijet na místo akce včas. Hladký průběh příjezdu a odjezdu z akce bude zajišťovat Policie ČR ve spolupráci s posílenou pořadatelskou službou. Bezpečnost na akci zajistí Ústecký hasičský sbor a Ústecká zdravotnická služba. Organizátoři prosí návštěvníky o respektování dopravního značení a pokynů pořadatelů a policejních hlídek.

Jedním z mnoha bodů bohatého programu budou ukázky policejní práce a techniky. Na místě proběhne ukázka vznášedla, tandemových seskoků parašutistů, ukázka modelářů a RC modelů. Pro milovníky létání bude i letos možnost seznamovacích letů na ultra lehkých letadlech a nově také na populární helikoptéře Robinson R44. Program bude moderovat milovník letadel Martin Cihlář z rádia EVROPA 2. Připraveno bude i o občerstvení, které zajistí Bar Saturnin.

„Velice se těšíme nejen na všechny Ústečany, ale i další návštěvníky z okolních krajů, kteří s námi přijdou zažít příjemný den na závěr letošních prázdnin. A jsme velmi rádi, že nám svou přítomností pomohou s obnovou leteckých dnů v našem krásném městě, ke kterému patří i unikátní podhorské letiště,“ dodává Milan Elšík.

Partneři akce: Ústecký kraj, Město Ústí nad Labem, Aeroklub Ústí nad Labem, Veritas Consulting, s. r. o., Pivovar Svijany, Štýbr mobilní svět, Huawei, Spedice Kudrová, Policie ČR, Saturnin, Toi Toi, Airzone TV, Okim, Dopravní podnik města Ústí nad Labem, Radiohouse, Sluneta.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TIP REDAKCE: Ústecké nebe bude opět plné letadel! Organizátoři chystají další nezapomenutelnou podívanou

Napsat komentář