Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policie pátrá po neznámém muži, který sexuálně obtěžoval dívky ubytované na vysokoškolské koleji

PRAHA – Od pátečního dopoledne pražští kriminalisté usilovně pátrají po dosud neznámém násilníkovi, který obtěžoval se zřejmým sexuálním podtextem mladé dívky v prostoru vysokoškolských kolejí na Strahově. Napadeným dívkám se naštěstí podařilo útočníkovi vymanit a utéct.

Kriminalistům se dalším šetřením podařilo získat cenné informace a zároveň zajistit záznamy z městského kamerového systému, které v inkriminovanou dobu zachycují svědka důležitého pro další vyšetřování. Tento muž se podle všeho pohyboval krátce po půl deváté ráno v ulici Vaníčkova a v prostoru autobusové zastávky MHD Koleje Strahov vyčkal na příjezd linky 143, kdy následně tímto spojem odjel ve směru do centra.

Popis hledaného muže:

  • věk cca 30 let
  • cca 183 centimetrů vysoké, štíhlé postavy
  • tmavé vlasy
  • oblečen do černých teplákových kalhot s bílým pruhem po stranách, trika s krátkým rukávem s bílo-modrými pruhy či kostkami
  • na pravé ruce v oblasti lokte nalepenou bílou či světlou náplast
  • během chůze výrazně napadal na pravou nohu
  • při sobě měl černou ledvinku nebo tašku přes rameno
  • budil dojem osoby, která je pod vlivem OPL nebo nemocná

Vyšetřovatelé s ohledem na závažnost případu uvítají jakékoli informace k pohybu nebo identifikaci tohoto důležitého svědka, jehož podobu bezpečnostní kamery zachytily. Tyto poznatky mohou občané neprodleně předat operátorům tísňové linky Policie ČR 158.

Policisté uvítají i případné svědectví dalších dívek a žen, které v této oblasti v posledních dnech nějakému sexuálnímu obtěžování čelily.

AKTUALIZACE:

Ani po týdnu pražští kriminalisté neznají totožnost útočníka, který osahával mladé dívky ubytované na strahovských kolejích. Díky medializaci případu obdrželi detektivové hned několik poznatků, z nichž ale žádný bohužel nevedl k jednoznačné identifikaci hledaného muže, který by mohl být důležitým svědkem v celém případu. Vyšetřovatelům se podařilo zajistit další kamerové záznamy, které jej zachycují. Ale ani v tomto případě nejsou v dostatečné kvalitě. Policie přesto doufá, že by muže v teplákových kalhotech černé barvy s bílým lampasem po stranách mohl někdo poznat. Případné informace policisté rádi přijmou prostřednictvím tísňové linky 158.

Autor: mjr. Mgr. Andrea Zoulová 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář