Sport Ústecký Zajímavosti Zprávy podle krajů

Vedoucí tým Mostecké ligy malé kopané tentokrát tvrdě narazil

MOST – Tuto neděli bylo na hřišti 11. ZŠ Most odehráno dalších pět zápasů Mostecké ligy malé kopané. V jednom z nich utrpěl tvrdý direkt aktuálně vedoucí tým ligy GMS Most.

Nedělní program otevřelo střetnutí mezi Gamblers Most a proOFFICE. O tom, kdo je v tomto zápase favoritem nebylo nejmenších pochyb. Gambleři si v silné sestavě prošpikované českými reprezentanty v malém fotbale šli na hřiště pro jasné tři body. Tým proOFFICU se však zejména v prvním poločase prezentoval precizní obranou a přestávka tak probíhala za těsného stavu 1:0 pro Gamblery. Hráči proOFFICU dokázali dokonce na začátku druhého poločasu srovnat na 1:1. Pak ale Gambleři přeci jen zapnuli na vyšší obrátky a zvítězili přesvědčivě 6:1. Hned čtyři góly vítězů zařídil David Macko (1+3). Toho doplňovali především Robert Dvořák (2+0) a Tomáš Režný (1+1). Čestný úspěch proOFFICE zaznamenal Tomáš Zetka.

Družstvo proOFFICE čekal v neděli dvojzápas a tak je hned po porážce od Gamblerů čekalo utkání proti Inseminátors FC. I v tomto střetnutí podával proOFFICE překvapivě skvělý výkon a vedl 2:0 a poté ještě 3:2, aby nakonec zaplatil daň za únavu, když hrál pouze s jedním hráčem na střídání. Nadějný stav tak neudržel a prohrál 3:6. Nejlepší výkon v dresu vítězů podal bývalý hráč proOFFICE Matěj Šanoba (3+1). K němu se připojili Martin Pučok (1+2) či Jan Pyskatý (1+1). Za poražené obstaral všechny góly Tomáš Zetka (2+1) podporovaný Jakubem Ramešem (1+1).

Následovalo utkání mezi Jablíčky Chomutov a GMS Most. A právě v tomto utkání utrpěl průběžně vedoucí tým ligy, GMS Most, tvrdou porážku. GMS, které se sešlo pouze s jedním hráčem na střídání, nemohlo čelit mimořádně silné sestavě Jablíček a padlo nakonec vysoko 1:11. Po šesti kanadských bodech si připsala dvojice Dominik Nobst (4+2) a Jan Kopta (3+3), která se stala bodujícími kola. Výrazněji bodovali ještě David Haviar (3+1) a Rostislav Šebek (1+2). Jediným střelcem poražených byl Michal Pilař. Gólman vítězů, Michal Plochý, se s jedním obdrženým gólem dělí o titul nejlepšího brankáře kola s Ondřejem Bírem z Gamblers Most.

I GMS Most mělo před sebou druhý zápas v řadě, tentokrát se Švejkem. S tímto utkáním naložilo GMS Most lépe než předtím proOFFICE, když zvítězilo na penalty po nerozhodném výsledku 2:2. Za GMS přesně pálili Jakub Černý (1+1) a Petr Bohata a Jiří Mentlík (oba 1+0). V dresu Švejka pak góly vstřelili Jindřich Bula a Roman Bystrý (oba 1+0).

Nedělní program uzavřel druhý zápas Švejka, tentokrát proti Kataláncům Most. Toto utkání se zvrhlo v divokou přestřelku a skončilo nakonec vysokým skóre 8:7 pro tým Švejka. Jako správný kapitán táhl vítěze Zdeněk Tureček (4+1) podporovaný Janem Bohem (2+2), Jindřichem Bulou (2+0) či dvojicí Roman Bystrý a Tomáš Tykal (oba 0+2). Za poražené vyčníval Michal Broskovics (2+1). Po dvou bodech si připsali i Lukáš Čábelka (2+0), Pavel Exner (1+1) a Ladislav Kobylák (0+2).

Aktuálně soutěž vede GMS Most s jednobodovým náskokem před Gamblers Most a šestibodovým před Atléticem Most.

Pokud jde o kanadské bodování, tak tomu přesvědčivě vládne Vít Popelka z GMS Most (27+31) před svým spoluhráčem Petrem Bohatou (33+16) a Adamem Koudelkou z Atlética Most (26+12).

Petr Bohata je nejlepším střelcem soutěže s 33 zásahy před Vítem Popelkou s 27 a Adamem Koudelkou s 26.

Popelka pak vládne nejlepším nahrávačům soutěže s 31 asistencemi a to před Davidem Mackem z Gamblers Most (21) a trojicí Petr Bohata, Martin Boček z Inseminátors FC a Dominik Dolejší z Atlética Most (všichni 16).

Nejlepšími gólmany soutěže jsou se shodným průměrem 3 obdržené branky na utkání Miloslav Aschenbrenner z Katalánců Most a Ondřej Bíro z Gamblers Most a to před Václavem Šlégrem z Atlética Most (3,43).

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář