Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: V areálu společnosti Čepro explodovala plnička cisteren a tři automobilové cisterny

KROMĚŘÍŽSKO – Mohutný požár u poblíž nádrží na skladování tisíce litrů pohonných hmot v areálu společnosti Čepro v Loukově na Kroměřížsku na Zlínsku od odpoledních hodin likvidují stovky hasičů. Hoří plnička cisteren a minimálně tři automobilové cisterny jsou v plamenech. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu! Jeden člověk je středně těžce zraněný. Obec Loukov není v ohrožení.

Po třech hodinách se daří hasičům daří požár v areálu společnosti Čepro dostat pod kontrolu. Prvotní informace hovořily o výbuchu obřích nádrží plných pohonných hmot, ale to se naštěstí nakonec nepotvrdilo. Nádrže údajně ohroženy nebyly.

Hasiči následně upřesnili, že explodovala autocisterna a od ní se následně vzňaly další dvě cisterny.

Situace v areálu společnosti ČEPRO a.s. Loukov ve Zlínském kraji
Při plnění cisteren došlo krátce po 16 hodině k výbuchu a následnému požáru automobilové cisterny. Požár se následně rozšířil na další dvě automobilové cisterny a na přístřešek, kde stály. Nikam jinam se požár nerozšířil. Hasiči v tuto chvíli ochlazují okolní nádrže, což se jim daří a mají situaci pod kontrolou. Na místě je několik desítek hasičských jednotek z HZS Zlínského a Olomouckého kraje, dále podnikoví hasiči společnosti ČEPRO a.s. a také příslušníci chemické laboratoře HZS Moravskoslezského kraje z Frenštátu pod Radhoštěm, kteří monitorují stav ovzduší. Občané byli o situaci informováni s doporučením, aby nevětrali. Nic jiného než tři automobilové cisterny v areálu nehoří a nehrozí riziko rozšíření požáru.

Ten mají hasiči pod kontrolou a společně s podnikovými hasiči plánují další postup.Zjišťujeme podrobnosti k celé události.

Autor: Honza Vraný
Foto: Ladislav Molek/FCB
Zdroj:  
Hasičský záchranný sbor ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář