Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Vichřice bičuje republiku! Plné ruce práce mají hasiči i pohotovostní čety energetiků

ČESKÉ REPUBLIKA – Českou republiku aktuálně bičuje silná vichřice! Meteorologové varují, že vítr může vyvracet stromy, strhávat střechy a dokonce strhávat i jedoucí nebo parkující automobily! Plné ruce práce tak už mají hasiči i energetici. 

Meteorologové vydali již včera výstrahu a nyní doporučují, aby se lidé nezdržovali při silných nárazech větru venku, a to především poblíž stromů nebo starších budov, ze kterých by vítr mohl strhnou střešní krytiny.

Náporem vichřice může docházet i k pádům stožárů elektrického vedení. Ke spadlým drátům na zem by se lidé neměli přibližovat.

Obrovské problémy vichřice napáchala také v železniční dopravě. Na mnoha tratích je zastavena doprava kvůli popadaným kmenům stromů. Ve Středočeském kraji byla železniční doprava přerušena v úseku Lužná u Rakovníka a Rakovníkem. Vlak tam narazil do stromu.

Sledujeme aktuální dění kolem vichřice.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář