Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Novojičínsku se vážně zranili dva lidé při čelním střetu osobního auta s kamionem

NOVOJIČÍNSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Před dvaadvacátou hodinou byl operačnímu středisku ZZS MSK nahlášen čelní střet osobního vozidla s kamionem na silnici v obci Bludovice. Na pomoc, spolu s ostatními složkami IZS, vyjely týmy RLP a RZP ze stanoviště v Novém Jičíně. Posádky byly na místě události během pěti minut od nahlášení.

Osmnáctiletá žena zůstala zaklíněna v automobilu. Byla v bezvědomí a přímém ohrožení života, zasahující lékař u ní zjistil mnohočetná poranění. Záchranáři naložili krční límec, zajistili vstup do kostní dřeně pro podání léků a lékař provedl intubaci dýchacích cest. Postižená byla převedena na přístrojem řízenou ventilaci a po kompletním ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče ji tým rychlé lékařské pomoci přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

S těžkým zraněním byl ošetřován také pětadvacetiletý muž. Ten byl při vědomí, s poraněními v oblasti hlavy, horních i dolních končetin. Po vyproštění z automobilu se jej ujal tým ZZS a zraněnému poskytl potřebnou péči. Poté byl přepraven na urgentní příjem téhož zdravotnického zařízení jako první pacientka.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Na Novojičínsku se vážně zranili dva lidé při čelním střetu osobního auta s kamionem

Napsat komentář