Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Most v rámci Superligy malého fotbalu doma přetlačil Jihlavu na penalty

MOST – Konečně, chtělo by se říci. Most až ve svém čtvrtém zápase tohoto ročníku Superligy malého fotbalu poznal radost z výhry. Ani tentokrát ovšem vítězství nebylo bez mráčků a s ohledem na průběh domácího utkání proti Jihlavě lze konečné vítězství na penalty za dva body považovat za mírné zklamání. Na druhou stranu mostečtí již nutně potřebovali okusit radost z výhry a té se jim v neděli na hřišti 11. ZŠ Most dostalo.

Pojďme ale popořadě. Most, který měl za sebou v prvních třech kolech Superligy tři tvrdé direkty, nastupoval k utkání ve složení – Bíro Ondřej „C“ – brankář, Boček Martin „A“, Fišer Antonín, Kasal Daniel, Kiliján Jakub, Macháček Michal, Nobst Dominik, Pátek Vladimír a Popelka Vít.

Jihlavští vyzyvatelé se Severočechům postavili v subtilní sestavě – Kubát Jiří – brankář, Göth Jakub, Chramosta Jan, Kavka Daniel, Lacina David, Plichta Antonín a Svoboda Richard.

A byli to hosté, kdo otevřel skóre tohoto zápasu, který se nakonec zvrhl v gólovou přestřelku. Most však tentokrát nesložil zbraně a dokázal vývoj utkání ještě do poločasu otočit, takže poločasovou přestávku trávily týmy za stavu 3:2 pro domácí.

I vstup do druhé půle vyšel lépe domácím a ti vedli již dokonce 5:2 a poté 6:3. Ke konci utkání ovšem převzali iniciativu hosté a nesmírně efektivně trestali každou chybu Mostu. Díky jihlavskému gólu z přímého kopu v poslední minutě se konečné skóre zápasu po základní hrací době zastavilo na hodnotě 7:7. O tento stav se v dresu domácích nejvíce přičinili Jakub Kiliján (2+2) a Vít Popelka (0+4). K nim se dvěma zásahy připojil Martin Boček (2+0). Za hosty pak zářili Jakub Göth (1+3) a Daniel Kavka (3+0).

Dle pravidel Superligy po nerozhodném výsledku následoval penaltový rozstřel o jeden bonusový bod navíc. Ten lépe zvládli domácí, když všichni tři mostečtí exekutoři (Fišer, Macháček a Nobst) svůj úkol zvládli, zatímco mostecký gólman, Ondřej Bíro, jednoho z jihlavských střelců vychytal.

Výsledek tak má vzhledem k průběhu poněkud hořkou příchuť, ale přeci jen jde o vítězství. Teď nezbývá než věřit, že mostečtí na zlepšený výkon dokáží navázat a slavit výhry i v dalších zápasech. O ohlédnutí za střetnutím s Jihlavou jsme tradičně požádali mosteckého trenéra, Vojtěcha Bendu.

Předně chci klukům poděkovat, jak se perou se zatím dost problematickou sezónou. Samotný zápas nám ukázal, že ještě stále nejsme v pohodě. Ztratit takto komfortně rozehrané utkání, to se nesmí stávat. Bohužel opakovaně vyrábíme triviální chyby a soupeři jsou na takové úrovni, že je dokáží trestat. Aspoň si ale naši útoční hráči dokázali, že nezapomněli dávat góly, což je určitě pozitivní“ zahájil své hodnocení Benda.

Teď před sebou máme 14 dní klidu a pak daleký výjezd na hřiště silné Olomouce. Důležité tak bude postavit opět silnou sestavu z kluků, kteří budou ochotni vyrazit ve svém volnu na druhý konec republiky a zde bojovat za mostecké barvy“ uzavřel Benda.

Jak bylo řečeno další zápas má Most na programu dne 14.10. 2018 od 15:00 hodin na hřišti Olomouce.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář