Krimi Kultura Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Kriminalisté pátrají po obrazech ukradených z kláštera v Oseku! Umělecká díla zmizela již v polovině srpna ale policisté až se nyní obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání

OSEK – Tepličtí kriminalisté se obracení na veřejnost s žádostí o spolupráci v souvislosti s krádeží uměleckých děl. V polovině srpna odcizil neznámý pachatel z volně přístupné chodby oseckého kláštera dva obrazy, jejich celková hodnota byla odborným vyjádřením stanovena na sedmdesát tisíc korun. Informuje o tom mluvčí teplických policistů Dan Vítek.

První odcizený obraz byl portrét generálního opata Nicolase Boucherata, dílo pocházelo z Francie, jedná se o kopii datovanou do 17. století  – olej na plátně, rozměr 105 x 75 cm.

Druhé plátno byl portrét pražského arcibiskupa F. F. Khünburga, dílo bylo zhotoveno v Čechách kolem roku 1704, olejomalba na plátně, dobová kopie, rozměr 103 x 81cm.

Kriminalisté tak nyní přivítají jakékoliv informace k odcizeným obrazům, nebo svědectví, které by mohlo vést k ustanovení totožnosti dosud neznámého pachatele.

„Informace je možné sdělit na kriminální policii v Teplicích, ul. Masarykova 1363, nebo na linku 158,“ dodává mluvčí teplických policistů Dan Vítek. Jak obrazy zmizely je předmětem dalšího vyšetřování.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Kriminalisté pátrají po obrazech ukradených z kláštera v Oseku! Umělecká díla zmizela již v polovině srpna ale policisté až se nyní obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání

Napsat komentář