Praha Středočeský Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Účastníci ČEZ Inovačního maratonu si sáhnou na dno i vyletí ke hvězdám – přihlašování právě probíhá

SEVERNÍ ČECHY/PRAHA – Vytvořit nový produkt pro zákazníky, vymyslet službu na bázi chytrých sítí, ale třeba i projet se elektromobilem noční Prahou, nebo se vypravit do 150metrové chladicí věže jaderné elektrárny prostřednictvím virtuální reality. I tak může vypadat 24 hodin na Inovačním maratonu pořádaném společností ČEZ. Začátkem listopadu proběhne již čtvrtý ročník, tentokrát na téma digitalizace v energetice.

„Za současnou revolucí energetiky do velké míry stojí právě digitalizace, která umožňuje sdílet a zpracovávat ohromné množství informací, zjednodušit celou řadu procesů uvnitř firem a v neposlední řadě nabídnout nové produkty a služby, které poskytnou dodatečný komfort zákazníkům. Proto jsme ji zvolili jako ústřední téma ČEZ Inovačního maratonu,“ říká generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec, garant letošního ročníku.

„Studenti budou vymýšlet inovativní produkty a služby, s jakými se možná za pár let budeme běžně setkávat. Není to tedy žádné prázdné teoretizování,“ vysvětluje Antonín Svojsík z útvaru Strategie Skupiny ČEZ, který letošní Inovační maraton organizuje. Podle něj může digitalizace například zrychlit sběr a vyhodnocování provozních dat i zefektivnit vyřizování zákaznických požadavků. Osvědčuje se také v zaškolování nových pracovníků – místo nákresů se učí na 3D virtuálních modelech technologií.

Akce funguje i jako náborový nástroj – řady zaměstnanců Skupiny ČEZ rozšířilo již osm absolventů minulých ročníků, někteří zamířili i do zahraničních společností Skupiny. „Vzájemná spolupráce lidí rozdílných zaměření, které dalo dohromady jedno zadání, v malém měřítku odráží svět velkých firem, kde je takový postup běžnou součástí práce,“ popisuje Pavel Puff, manažer útvaru Strategický nábor. „Inovační maraton přirozeným způsobem ukáže míru odolnosti vůči stresu, způsob spolupráce a komunikace s ostatními členy týmu, kreativitu či schopnost dotahovat věci do konce,“ dodává Puff.

I pro ty, kteří práci zatím nehledají, je ČEZ Inovační maraton zajímavá zkušenost a dobrá reference do životopisu. „Inovační maraton umožňuje účastníkům posunout vlastní limity v tom pravém smyslu slova, zároveň jde o intenzivní zážitek, perfektní zkušenost do profesního života a možnost se seznámit s řízením jedné z největších českých společností,“ doplňuje Svojsík.

Chcete otestovat své limity v letošním ročníku Inovačního maratonu ČEZ?

Přihlaste se na webu Kdejinde.cz (https://kdejinde.jobs.cz/clanky/inovacni-maraton/)

Termín: 8. 11. – 9. 11. 2018; místo: Duhová 1, Praha 4, 140 53.

Autor: Ota Schnepp
mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy    

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář