Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

DRAMA: Muž se sebevražednými sklony a pod vlivem návykových látek hrozil v Klášterci nad Ohří skokem z mostu na železniční trať

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – Drama se šťastným koncem se dnes po devatenácté hodině odehrálo v Klášterci nad Ohří, kde muž pravděpodobně pod vlivem návykových látek hrozil skokem ze silničního mostu, který vede přes železniční trat. 

Povolána tak byla do akce i jednotka teplických hasičů, která má k dispozici speciální záchrannou seskokovou matraci. Právě ta je totiž určena pro případy, že sebevrah hrozí skokem z výšky maximálně 25 metrů.

Profesionální hasiči z Teplic mají totiž jako jediní v Ústeckém kraji k dispozici záchrannou nafukovací seskokovou matraci jako prostředek pro nejkrajnější možnost záchrany osob z výšek, ať už půjde o lidi unikající vyšších pater z požáru výškové budovy nebo o sebevrahy, kteří budou chtít skočit z výšky maximálně z 25 metrů.

Hasiči z Teplic jsou tak v kraji předurčení k záchranně osob z výšky, a to ať už půjde o lidi ohrožované například ohněm z výškové budovy nebo o sebevrahy vyhrožující, že skočí dolů. To však dnes nakonec nebylo zapotřebí, neboť se zasahujícím složkám IZS podařilo sebevraha dostat přes zábradlí a předat záchranné službě, která muže převezla do nemocnice. Drážní hasiči museli odpojit elektřinu z trolejí na železnici a incident si tak vyžádal přerušení železniční dopravy na trati z Klášterce nad Ohří na Cheb.

Okolnosti sebevražedného úmyslu muže nyní vyšetřuje chomutovská policie.

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek autor

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář