Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Mostecká policie obrátila a začala incident se školačkou vyšetřovat jako podezření z pokusu trestného činu únos dítěte

MOST – Kriminalisté mostecké policie otočili a incident s jedenáctiletou dívkou, kterou se včera pokusit unést neznámý muž již vyšetřují jako pokus trestného činu únos dítěte. Přitom ještě dnes odpoledne policie vydala informaci, že šlo pouze o krádež mobilního telefonu dívce.  Redakce agentury JV Press přitom již od včerejška informovala o incidentu jako o pokusu o únos nezletilé dívky!

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z pokusu trestného činu únos dítěte,“ vyšla s pravdou ven mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková. Stejné informace však redakce JV Press přinesla již včera a opakovaně i dnes.

Jak jsme již totiž informovali, mostecká policie vyšetřuje případ, kdy v úterý v odpoledních hodinách měl na ulici v Mostě neznámý muž pod smyšlenou verzí oslovit nezletilou dívku. Dívce následně během cesty vzal její mobilní telefon a z místa odešel. Ke zranění školačky nedošlo, podle prvotních informací nedošlo k fyzickému kontaktu mezi neznámým mužem a nezletilou dívkou. Odcizením mobilu byla způsobena hmotná škoda. Okolnosti případu jsou nyní předmětem šetření kriminalistů a po pachateli policie pátrá. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z pokusu trestného činu únos dítěte. Provedeným šetřením policie získala popis podezřelého.

POPIS PACHATELE: Muž věku 25 až 35 let, měl černé, vlnité, krátce střižené vlasy, hnědé oči. Na sobě měl zimní bundu světle modré barvy, rifle tmavě šedé, na nohou červeno-černou obuv značky Adidas.

„Police uvítá na lince 158 informace případných svědků, kteří viděli v úterý dne 6. listopadu kolem 13. hodiny výše uvedeného muže, který šel s dívkou, která měla na sobě kabát s kapucí lemovanou kožešinou a batoh na zádech. Dvojice se pohybovala v lokalitě u mostecké nemocnice směrem k 1. základní škole a poté i v ulici SNP. Uvítáme i svědectví muže, který u obytného domu v ulici SNP dvojici potkal u vchodu domu. Dům měl mít žlutooranžovou omítku,“ dodává mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Policie v souvislosti s tímto případem přijala preventivní opatření ve spolupráci s městskou policií.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář