Královehradecký Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policie na Hradecku zajistila půl kilogramu marihuany

KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ – Hlídka pohotovostního a eskortního oddělení včerejšího dne krátce před půlnocí zkontrolovala dva 22 leté muže, kteří seděli na schodech u hradeckého hotelu Černigov.

 Na místě byla cítit marihuana a jeden z mladíků se doznal, že jednoho jointa vykouřil před příjezdem hlídky. Zda u sebe mají další návykové látky, oba popřeli. Vzápětí si však policisté všimli tašky ukryté pod schody, z které koukalo něco zeleného.

 Po rozevření v ní našli 0,5 kg zelené rostlinné sušiny, uzavíratelné plastové sáčky a digitální váhu. Nejprve se mladíci k tašce neměli, ale po chvíli se jeden z nich přiznal, že je jeho, že marihuanu, kterou má pro vlastní potřebu, dostal místo splátky dluhu od svého známého.

 Policisté z obvodního oddělení, kde oba mladí muži podali vysvětlení, sušinu zabavili, předali ji ke znaleckému zkoumání a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu přechovávání omamných a psychotropních látek. Pokud znalci zjistí, že se opravdu jedná o konopí obsahující THC, bude mladík obviněn a bude mu hrozit až jeden rok odnětí svobody.

Autor : por. Iva Kormošová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

2 Replies to “Policie na Hradecku zajistila půl kilogramu marihuany

Napsat komentář