Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Dobrovolní hasiči z Horního Jiřetína na Mostecku se dočkali zbrusu nové hasičské zbrojnice i slavnostního praporu

HORNÍ JIŘETÍN – Dobrovolní hasiči z Horního Jiřetína na Mostecku se dočkali nejen slavnostního praporu, ale i dlouho očekávané hasičské zbrojnice. Jak praporu, tak i hasičské zbrojnici následně požehnal litoměřický biskup Jan Baxant.

Starosta Horního Jiřetína Vladimír Buřt řekl, že nová hasičská zbrojnice, kterou zdobí patron hasičů, socha svatého Floriána,  je odkazem i dalším generacím a nahrazuje nevyhovující hasičárnu, která byla byla postavena před sto lety.

VIDEOREPORTÁŽ ZE SLAVNOSTNÍHO ZAHÁJENÍ NOVÉ HASIČÁRNY… 

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Výstavba nové hasičské zbrojnice byla zahájena v září loňského roku a trvala čtrnáct měsíců. Novou hasičárnu financovalo výhradně město Horní Jiřetín, a to ze svého rozpočtu. Stavba vyšla na 13,5 milionů korun. Architektem stavby je architekt Vladimír Paloušek z Olomouce.

Velké nadšení z nové stavby měl především velitel dobrovolných hasičů z Horního Jiřetína František Smolák a i ostatní hasiči. Ti tak nyní mají důstojné podmínky pro fungování a samozřejmostí je již také koupelna s teplou vodou a další zázemí, které ve staré budově hasičárny postrádali.

Slavnostní událost si nenechaly ujít stovky nejen obyvatel Horního Jiřetína, ale přijeli také hasiči z okolních sborů i profesionální hasiči z Mostecka.

Sbor dobrovolných hasičů v Horním Jiřetíně byl založen v roce 1873 a letos tak místní hasiči oslavili 145 let od svého založení. 

Bližší informace o činnosti SDH Horní Jiřetín pak naleznete také ZDE.

Autor: Honza Vraný

 

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář