Cestování Doprava Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidič nedobrzdil před kruhovým objezdem v Domažlicích

DOMAŽLICE –  Řidič narazil do vydlážděného násypu. Řídil senior, který nepředložil doklad o zdravotní způsobilosti řidiče. Navíc na vozidle měl pneumatiky různého druhu.

Včera v 10:55 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 22 v ulici 28. října (na kruhovém objezdu s ulicí U Zimního stadionu) v obci Domažlice.

 Devětasedmdesátiletý řidič osobního automobilu tovární značky Volkswagen Golf jedoucí ve směru od Draženova na Domažlice nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám a na mokré vozovce nestačil dobrzdit před kruhovým objezdem. Narazil do vydlážděného násypu kruhového objezdu. Na vozidle vznikla škoda ve výši 10 tisíc korun, na kruhovém objezdu škoda nevznikla.

 Dopravní policisté při šetření dopravní nehody zjistili, že řidiči užil k jízdě vozidlo nesplňující stanovené technické podmínky (na přední nápravě měl pneumatiky různého druhu – vpravo Barum Polaris 3, vlevo Barum OR34). Řidič dále nepředložil doklad o zdravotní způsobilosti řidiče. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do domažlické nemocnice k ošetření. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou požil alkoholické nápoje. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Řidič nedobrzdil před kruhovým objezdem v Domažlicích

Napsat komentář