Sport Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO ZE SPORTU: Skvělé zprávy pro Rytíře! Tomáš Plekanec si zvolil Kladno, střídavé starty odehraje v Kometě

KLADNO – Hokejová tajenka je rozluštěna! Dlouhou dobu se spekulovalo, jak se svojí sportovní budoucností naloží útočník Tomáš Plekanec, po pondělní tiskové konferenci už je ovšem jasno. „Jsem hrdý na to, že Tomáš Plekanec letos bude nastupovat za náš tým Rytíři Kladno,“ prozradil majitel kladenského týmu Jaromír Jágr.  Ten vzápětí také prozradil, že bývalý kapitán reprezentace má vyřízeny střídavé starty do extraligové Komety Brno. „Po konci v Montrealu pro mě bylo prioritou Kladno. Zároveň jsem si chtěl ale vyzkoušet extraligu a odehrát co nejvíc zápasů. Proto jsme se dohodli s Jardou a s Liborem Zábranským,“ nechal se slyšet zkušený Plekanec. 

„Potom, co jsem skončil v Montrealu jsem přemýšlel, co by pro mě bylo nejlepší. Prioritou pro mě ale bylo Kladno. Byl jsem přesvědčený, že tu tuhle sezonu odehraju. Zároveň jsem si chtěl ale vyzkoušet extraligu a odehrát co nejvíc zápasů. Proto jsme se dohodli s Jardou a s Liborem Zábranským. Jednal jsem i se zástupci Sparty, Mladé Boleslavi a Plzně a bylo to jen o tom, s kým se domluvíme,“ vysvětlil Tomáš Plekanec. „Pokud se dostaneme do baráže, tak se budou zkušenosti z extraligy hodit,“ doplnil bývalý hráč Montrealu. „Pokud chceme postoupit, což si všichni přejeme, tak je pro nás Tomáš klíčová postava. Nevěřím, že v současných podmínkách seženeme lepší pomoc na play off nebo baráž,“ slibuje si hodně od čerstvé posily majitel Rytířů Jaromír Jágr.

Jak často bude střídat Chance ligu s extraligou zatím Plekanec neví. „Po zranění začnu určitě na Kladně. Doufám, že už v sobotu,“ prozradil zkušený centr. „Koukali jsme na rozlosování nás a Komety a věříme, že se tam dokážou najít vhodné termíny. Od 15. 2. musí hrát Tomáš za nás, aby mohl hrát play off a baráž. To pro mě bylo prvořadé – aby nastoupil za nás v závěrečné fázi. Po zkušenostech z NHL by pro něj ale neměl být problém hrát více zápasů a nastupovat v extralize i Chance lize,“ doplnil Jágr, který zároveň prozradil, že v podobný scénář doufal. „Respektoval bych každé Tomášovo rozhodnutí. Nebudu ale zastírat, že jsem doufal, že to dopadne takhle. Možná proto jsme Petru Vampolovi nedali číslo 14. Asi jsme trochu doufali, že už letos tahle situace nastane. Co si přejete, to se vždycky stane,“ řekl se smíchem Jágr.


Majitel kladenského týmu musel odpovídat také na otázky týkající se dalších posil, konkrétně Jamese Wisniewskiho, jehož jméno se s Rytíři spojovalo. „Pět minut před začátkem tiskové konference jsme Jamese řešili. Ozval se jeho agent a i sám hráč. Všechno bude záležet na tom, jestli se udržoval v kondici a jestli vůbec bude mít zájem. Věřím, že by byl platný, pokud trénoval. Zároveň si myslím, že před Vánoci by nepřišel. Bude chtít zůstat s rodinou, má 2 malé děti. Rád bych ale zmínil, že jsme letos zatím ani jeden zápas nebyli kompletní. Těžko tedy posuzovat, jak na tom jsme. Kdybych viděl, že tým má jen malou šanci postoupit dál, tak můžu slíbit, že udělám maximum pro to, abychom posílili. Vše teď bude záležet na dalším měsíci a půl, kdy se všichni zranění hráči vrátí,“ vysvětlovala legendární osmašedesátka.

A podle očekávání došla řeč i na Jágrův zdravotní stav. „Nevím, jak dlouho ještě bude Jarda hrát. Každopádně se těším, až spolu nastoupíme,“ netajil se Plekanec. A jak to se svým startem vidí samotný Jágr? „Plánoval jsem návrat už před třemi týdny, chtěl jsem nastoupit i v posledním zápase… Nechci říkat konkrétní datum, ale doufám, že je to už jen otázka dnů. Doufám, že s Tomášem navážeme na spolupráci z výluky. Věřím, že by to mohlo fungovat,“ přeje si majitel Rytířů.

Zdroj: Rytíři Kladno

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář