Finance Jihočeský Kultura Liberecký Středočeský Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ČEZ pomůže rozsvítit vánoční stromy ve městech a obcích po celé zemi, k vidění budou i na čtyřech chladicích věžích a jedné čelní stěně kotelny

SEVERNÍ ČECHY – Neobvyklý pohled na obří vánoční stromy čeká na motoristy, kteří o prvním adventním víkendu pojedou po silnici I/13 kolem uhelných elektráren Ledvice a Prunéřov 2.  Kromě videomappingu na čelní stěně ledvické kotelny Nového zdroje a jedné z prunéřovských chladicích věží se pak díky podpoře Skupiny ČEZ rozzáří desítky různě vysokých a nazdobených jehličnanů na náměstích měst a obcí jak v Ústeckém, tak i Libereckém kraji. Videoprojekce i reálné rozsvícení stromků je součástí celorepublikové adventní kampaně ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Kromě sváteční výzdoby ve městech a obcích se proto obří symbolikou Vánoc budou moci pokochat i ti, co bydlí nebo se ocitnou v okolí Elektrárny Mělník a pochopitelně obou jaderných elektráren Dukovany a Temelín.

Slavnostní rozsvícení adventních vánočních stromů patří v českých i moravských městech k nejoblíbenějším společenským setkáním. Stovky stromů na náměstích se letos rozzáří díky podpoře Skupiny ČEZ. „Nejrůznější akce podporující společenský život v obcích, kde podnikáme, pomáháme uvést k životu v rámci naší strategie udržitelného rozvoje po celý rok. Adventní setkání u vánočního stromu, kdy si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky, do této koncepce přirozeně zapadá. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme nejen pokračovat ve snaze být dobrým sousedem, ale zároveň poděkovat všem zákazníkům, kteří nám zachovávají přízeň,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

A právě pro stávající zákazníky z řad domácností odstartuje 1. prosince 2018 na facebookovém profilu Skupina ČEZ vánoční soutěž o rok energie zdarma.  O vítězích rozhodnou nejoriginálnější fotky u vánočního stromu na veřejném prostranství s kreativně ztvárněným nápisem #VánočníEnergieodČEZ. Více informací o soutěži na https://www.facebook.com/SkupinaCEZ nebo na webové stránce www.cez.cz/vanoce.

Zatímco ve městech a obcích se poprvé vánoční stromy rozzáří v různý čas během podvečerů od 30. listopadu až do 2. prosince, videoprojekce na výškových elektrárenských objektech má svou pevně stanovenou dobu. Suverénně největší vánoční stromky mající kolem 100 metrů na výšku, budou k vidění 1. a 2. prosince vždy od 17 hodin do šesté hodiny ranní dalšího dne.

Detailní informace o tom, kde proběhnou rozsvícení stromků, jsou rovněž na webové stránce www.cez.cz/vanoce.

Autor: Ota Schnepp
mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář