Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský PR Praha Reklamy Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Bílinská fotografka Lucie Svobodová se vyjádřila k „výhře“ v soutěži na TV Mozaika

BÍLINA – „TV NET Mozaika, v čele s „ředitelem“ Jaroslavem Polákem vyhlásila soutěž pro fotografy s názvem MOZAIKA FOTO TALENT OPEN (bohužel skoro žádné informace a videa již na internetu nenaleznete, byla smazána). Podstatou bylo vybrat si téma a nafotit ho s modelkami jeho Beauty and Fashion Mozaika Teamu (bylo uvedeno na začátku soutěže v pravidlech).

Téma vybráno, prostor zajištěn, šaty půjčené, vizážistky domluvené…. Na projektu se podílela hromada lidí. Inu proč ne. Výhrou totiž bylo focení v Tropical Islandu za honorář 10 000 Kč. Pan ředitel byl z počátku velmi vstřícný, stále se mnou komunikoval a z focení, na kterém byl s námi byl nadšený…..

Během trvání soutěže začalo docházet ke změnám v pravidlech, což se naší skupině sice nelíbilo, ale bylo nám to houby platné, jelikož to tak chtěl pan ředitel. Došlo i k tomu, že pan ředitel odjel s jednou svojí modelkou do Paříže, kde natočil svůj vlastní klip, ovšem v soutěži uváděný pod jménem modelky. Což nám také nepřišlo zrovna fér.

Nicméně náš soutěžní klip byl oproti ostatním ve velkém vedení, pár dní před koncem hlasování jsme ovšem zjistili, že pan ředitel tento svůj klip na svých stránkách prezentuje formou soutěže – dáte-li mému klipu hlas, jste ve slosování o zájezd do Paříže, který zaplatí TV Mozaika. Uznejte sami, že tohle byl podvod. Samozřejmě jsme se ohradili a rozpoutala se kampaň. Na kterou pan ředitel reagoval tím, že si nás všechny zablokoval.

Nakonec mu nezbylo nic jiného, než uznat naší výhru, jelikož ani jeho podvodné jednání s jeho klipem mu kýžené hlasy nepřineslo. Původním termínem focení v Tropicalu byl konec soutěže, tudíž konec června. Pan ředitel mi oznámil, že to záleží jen na něm kdy mi dá vědět… 6.7. mi napsal, že parametry a termín upřesní v následujících týdnech a uhradí cestu a vstupné mě i modelkám. 13.8. jelikož se pan ředitel zatím neozval, nabízím mu možnost, že zakázku odfotíme v tuzemsku, aby jeho náklady byly menší. 12.9. ptám se co a jak – pan ředitel píše – do konce roku je čas, parametry určuje zadavatel – nic víc. 6.11. opět píšu s tím, že pokud se nezačne něco dít, budu situaci řešit jinými cestami. Odpovědí mi bylo – rozsah zakázky + cestu mám posléze vyúčtovat, o vstupu již ani slovo a padlo pár komentářů ohledně mé cti a cti mých kolegů…..

Vzhledem k mým předchozím zkušenostem s panem Polákem jsem se rozhodla za podpory mého týmu od výhry odstoupit, jelikož mu nelze věřit je jistota, že nám pak cestu a focení proplatí nulová. Nehodlám už investovat svoje peníze do tohoto projektu.

Kdyby byl pan Polák frajer, vzal by ony peníze a daroval je na charitu, což lze asi těžko očekávat.

Vše co je zde psané, mám podpořené fotografiemi našich konverzací, jeho stránek apod. Dál už se k tomuto pánovi, který si říká ředitel televize, jezdí na reportáže vlakem s jednou malou rodinnou kamerou…. Který se obklopí holkami, aby mu vydělávaly peníze a pak je ještě pomlouvá…. Který se pouští do projektů v očekávání velkých výdělků i za cenu podvodu nehodlám zabývat. Člověk, který se ohání titulem ředitele TV, která podle obchodního rejstříku spadá pod EUROPE STUDIO z.s., kde tento pán ani nefiguruje, nestojí za můj čas.“

Autor: Lucie Svobodová
bílinská fotografka

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář