Doprava Finance Kultura Politika Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Dopravní výchova by v Bílině měla začít v září 2019, připravená jsou nová kola

BÍLINA – Čtrnáct nových jízdních kol různých velikostí čeká na zprovoznění dopravního hřiště v Teplické ulici v Bílině. Město nyní získalo státní pozemek po bývalém výkupu surovin do výpůjčky, během jara a léta obnoví dopravní hřiště, které tam bylo v minulosti.

“Podle plánu by se hřiště mělo otevřít v září příštího roku a sloužilo by především dětem ze základních škol k výuce dopravní výchovy i bezpečnosti na komunikacích,” uvedl vedoucí dopravního odboru Oldřich Jedlička.

Připraveno je nyní čtrnáct kol pro děti od šesti do patnácti let, dále město pořídilo přilby, reflexní vesty a drobné reflexní předměty. Kola jsou plně vybavená podle předpisů.

Na hřišti již byly provedené udržovací práce, byly tedy prořezané stromy, keře, posekaná tráva. Projektová dokumentace počítá se zachováním tvaru původního hřiště, ale přibude kruhový objezd. Během jara a léta budou lokálně opravené povrchy komunikací, nainstalováno vodorovné i svislé dopravní značení a upravené okolí. V areálu přibude i zázemí pro děti, které bude sloužit jako třída pro teoretickou část výuky.

Zdroj: Město Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Dopravní výchova by v Bílině měla začít v září 2019, připravená jsou nová kola

Napsat komentář