Krimi Pomáháme Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policie varuje pozor na zábavní pyrotechniku

LITOMĚŘICKO – Ač tu ještě nemáme Silvestra, na Litoměřicku již evidujeme dva případy úrazů dětí způsobených zábavní pyrotechnikou. Policisté již evidují dva případy úrazů dětí.

 K poranění zřejmě přispěli jejich vrstevníci, kteří viděli v házení „bouchaček“ po lidech velkou legraci. Tyto smutné případy bohužel skončily popálením a jeden z poškozených bude mít celoživotní zdravotní následky!

Především rodiče by měli v tomto období a na Silvestra dohlédnout na své děti, kterým pyrotechnika do rukou nepatří! Právě děti a mládež při neodborné manipulaci s rachejtlemi, bouchacími kuličkami a podobnými pyrotechnickými výrobky vystavují velkému riziku úrazu sebe i své okolí! Při neodborné manipulaci nebo u použití nekvalitního výrobku není vyloučen také vznik požáru. Veselá nálada se může během okamžiku změnit v nepříjemné či tragické zážitky. V loňském roce nebyla na Litoměřicku naštěstí oznámena žádná vážnější zranění, která by vznikla při manipulaci se zábavnou pyrotechnikou. Doufejme, že i letošní silvestrovské oslavy budou klidné a bezpečné.

Více informací k právní úpravě a manipulací se zábavní pyrotechnikou – více ZDE.

Autor : nprap. Pavla Kofrová

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář