Auto-Moto Doprava Krimi Olomoucký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Dva mladíci se vydávali za policisty! Modrým majákem v Olomouci zastavili automobil a řidiče chtěli pokutovat za rychlou jízdu

OLOMOUC – Z trestného činu přisvojení pravomoci úřadu jsou podezřelí dva muži ve věku 26let z Olomoucka, kteří se tohoto protiprávního jednání měli dopustit v nočních hodinách na jedné z Olomouckých ulic. Za pomoci neoprávněného použití výstražného modrého světla, umístěného ve vozidle, měli zastavit  jiné osobní vozidlo.

Po jeho 23letém řidiči měl jeden z nich  požadovat doklady a zaplacení pokuty nejprve ve výši 700 korun, poté 400 korun za to, že údajně překročil rychlost. Když spolujezdkyně 23letého řidiče požádala, aby jí muž, který byl v civilu a řidiče kontroloval, prokázal svoji příslušnost k Policii ČR nebo vypsal stvrzenku o zaplacení pokuty, tento začal tvrdit, že je pro tentokrát nechá odjet. Poté nastoupil do vozidla a společně s druhým mužem, který se ve vozidle nacházel, odjeli. Řidiči nevznikla žádná škoda. Následně osádka vozidla celou věc oznámila na linku 158.

Policisté na případu usilovně pracovali a důkladně a pečlivě prověřovali všechny získané informace a poznatky, žádné z nich nepodceňovali. Díky tomu se jim během několika hodin podařilo zjistit, kdo vozidlo řídil a tvořil osádku vozidla. Jednalo se o dva muže ve věku 26let z Olomoucka. Oba, důvodně podezřelí z uvedeného protiprávního jednání, se ke skutku doznali. Řidič vozidla policistům dobrovolně vydal maják, který použili k zastavení vozidla, jako věc důležitou pro trestní řízení. V současné době probíhají další úkony trestního řízení. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma podezřelým trest odnětí svobody až na dvě léta.

Autor: por. Mgr. Irena Urbánková

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář