Doprava Krimi Pomáháme Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Vážná nehoda zablokovala provoz na strakonické dálnici D4 u Kytína

STŘEDOČESKÝ KRAJ – V neděli 13. ledna ve tři čtvrtě na sedm ráno byla na operační středisko středočeských hasičů oznámena dopravní nehoda více vozidel na dálnici D4 před 22. kilometrem ve směru z Prahy do Strakonic.

K nehodě v prostoru exitu Kytín v okrese Praha-západ vyjela technika profesionálních hasičů ze stanic Dobříš a Řevnice. Při cestě k zásahu přišla informace, že při vystupování cestujících z jednoho havarovaného vozidla došlo k dalšímu střetu a ke zranění osob.

Po příjezdu hasičů velitel zásahu upřesnil, že jde o nehodu tří osobních vozidel bez nutnosti vyproštění zaklíněných cestujících. Na místě se však nacházely dvě zraněné osoby a lékař zdravotnické záchranné služby pro vážně zraněnou ženu nechal povolat vrtulník. Velitel zásahu prostřednictvím operačního střediska přivolal sypač a mobilní dopravní značení.

Hasiči pomohli s transportem pacientky na palubu vrtulníku, na havarovaných vozech provedli protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Deset minut po osmé hodině byl zásah ukončen a po návratu posledního vozidla na základnu operační středisko událost uzavřelo.

Po dobu zásahu hasičů a při následném vyšetřování nehody Policií ČR byla strakonická dálnice ve směru od Prahy uzavřena.

Zdroj :  HZS Středočeského kraje

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Vážná nehoda zablokovala provoz na strakonické dálnici D4 u Kytína

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář