Krimi Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: V případu vražedného loupežného přepadené čerpací stanice v Nelahozevsi padla obvinění! To jsou oni

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Středočeští policisté obvinili dva muže, kteří mají na svědomí loupežné přepadení a vraždu čerpadlářky.  Ve večerních hodinách zadrželi středočeští kriminalisté dva muže ve věku 32 a 26 let, podezřelé z loupežného přepadení benzinové čerpací stanice Podhořany, nacházející se u silnice č. 608 v katastru obce Nelahozeves, okres Mělník, kterého se dopustili v noci z 2. na 3. prosince 2018 a při němž jeden z nich výstřelem z krátké střelné zbraně usmrtil osmapadesátiletou ženu – obsluhu čerpací stanice.

Mladší z podezřelých byl zadržen kriminalisty ve svém bydlišti v Kralupech nad Vltavou, starší z podezřelých pak zásahovou jednotkou ve svém bydlišti ve Vojkovicích, okres Mělník.

Redakci se podařilo zjistit, že šlo o Davida Š. a Ivan H. oba muži jsou z Kralup nad Vltavou a údajně svalují vinu jeden na druhého.

Dne 15. ledna 2019 bylo zahájeno trestní stíhání mladšího z podezřelých pro zločin loupež podle § 173 odst. 1 trestního zákoníku, kdy v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání 2 až 10 let, a staršího z podezřelých pak pro zločin vražda podle § 140 odst. 1, odst. 3 písm. j) trestního zákoníku, kdy v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání na 15 až 20 let nebo i výjimečný trest.

U obou obviněných byl vyšetřovatelem podán podnět k návrhu na vzetí do vazby.

Autor: por. Mgr. Pavel Truxa

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: V případu vražedného loupežného přepadené čerpací stanice v Nelahozevsi padla obvinění! To jsou oni

Napsat komentář