Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Dubský klub Leonidas gym přivezl tituly mezinárodního mistra české republiky včetně zlatého hattricku Tomáše Bartáka

DUBÍ – Dne 26-27. 1. 2019 se konal mezinárodní turnaj v muaythai Maximus Cup pořádaný C.M.T.A a mezinarodní organizací IFMA v pražské TJ Spoje. Náš klub Leonidas Gym Muay Thai Dubí registroval do boje rekordní počet zápasníků. 19 dětí a jednoho dospělého. Bohužel před začátkem turnaje 3 děti onemocněly a pro jednoho se nenašli v jeho váhové a věkové kategorii žádní soupeři. Do boje tedy nastoupilo 15 dětí a 1 dospělý, kteří v pyramidách usilovali o titul mezinárodního mistra České republiky.

Na Maximu jsme získali 2x bronzovou medaili, a to Daniel Šmrha 15 let, jehož ve čtvrtfinále vyřadil Izraelský reprezentant, který má na svém kontě více jak 100 zápasů v muaythai. Lukáš Klaška 15 let, získal druhý náš bronz. Lukáš přímo neprohrál, z osmifinále se probojoval, když porazil Maďarského reprezentanta, ale z druhé strany pyramidy v této váze byl i náš Branislav Tomáš, který také zápasil proti Maďarskému reprezentantu a také postoupil. Ve čtvrtfinále by se pak museli utkat chlapci od nás z klubu a tak si losli o postup, kdo se utká z izraelským bojovníkem o zlato.

Dále jsme vybojovali 6x stříbrné medaile, a to Jirka Novák, Martin Šístek, Branislav Tomáš, Tobiaš Studnička a poslední byl Kuba Vinduška. Poslední stříbro byl náš dospělý zápasník Filip Gorol, který byl ještě před měsícem junior. Jednalo se tedy o jeho první zápas za muže. V boji o zlato ho vyřadil Maďarský reprezentant, který se muže chlubit mnoha tituly na mezinárodní scéně. První a druhé kolo bylo pod vedením Maďara, ale ve třetím se Filip kousnul a snažil se nepříznivý stav zápasu zvrátit KO, což se bohužel nepovedlo. Maďar inkasoval spoustu tvrdých úderů na hlavu a byl také rád, když slyšel závěrečný gong.

Naši nejmenší bojovníci si dovezli zlaté medaile a to Petr Vobořil 8let, Milan Gašparec 10 let a Matěj Šimůnek 11 let. Svěřencům dubského Leonidas gymu se podařilo získat i sedm cenných titulů. Jako první přivezl do Dubí titul Mezinárodního mistra České republiky v Muay Thai asociace C.M.T.A. Daniel Homič (15 let), který s přehledem obhájil titul z roku 2017 a to by nebyl ani Dan kdyby si na své konto nepřipsal další KO v jeho kariéře. Již 10x z jeho 16 zápasů ukončil boj před limitem.

bannerjvpress1

Druhý titul Mezinárodního mistra České republiky získal Richard Soukup (11let). Třetím byl Matěj Šimůnek 11 let a čtvrtým Lukáš Černý 12 let. Dva tituly ve dvou váhových kategoriích získala naše první bojovnice Klára Baladová 12 let. Ta vyhrála 14-15 let -63,5kg a pak 12-13 let +63,5kg. Posledním šampionem byl Tomáš Barták 14let, na kterého čekal zlatý hattrick. Potřetí za sebou vyhrál Maximus. Postup měl opravdu těžký. Jeho soupeř byl reprezentant z Polska trojnásobný mistr světa IFMA a Evropy s vice jak 100 zápasy na svém kontě. Zápas byl velice vyrovnaný, Tomáš dominoval hlavně v klinči kde měl větší sílu. Vyhrál 2:1 na body.

Ve finále se pak utkal s Maďarským reprezentantem, který měl v klinči zase větší silu než Tom, tak jsme se zaměřili na boj na dálku hlavně na kopy na stehna Low kick, v kterých Tomáš vice než dominoval. Po prvním kole pak vyhrává Tomáš Barták KO.

Klub svým svěřencům k těmto úspěchům gratuluje a děkuje za reprezentaci. Poděkování za tuto akci patří i prezidentu asociace C.M.T.A. Petru Ottichovi . Dále musím poděkovat celé výpravě, rodičům i přátelům. Leonidas gymu za pomoc v šatnách a u ringu, jelikož se bojovalo ve 2 rinzích a zápasy byly těsně za sebou.

Dále bych ještě zmínil GrafstudioCZ, Stavmart s.r.o. a města Proboštov, Osek a Dubí, také Ústeckému kraji, které také chlapce a náš klub podporují.

FOTOGALERIE… 

Autor: Ladislav Horejš

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “OBRAZEM: Dubský klub Leonidas gym přivezl tituly mezinárodního mistra české republiky včetně zlatého hattricku Tomáše Bartáka

Napsat komentář