Doprava Jihočeský Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Ohrožení pod vlivem návykové látky

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dopravních nehod pod vlivem alkoholu neubývá. Další z mnoha vyšetřují českobudějovičtí dopravní policisté z pondělního rána v krajském městě. Po půl páté přijali oznámení o střetu osobního vozidla tovární značky Mercedes A s dalšími zaparkovanými vozy na Lidické třídě.

Po příjezdu na místo strážci zákona zjistili, že řidič (roč. 1997) osobního vozidla, jel po uvedené dopravní tepně z městské části Rožnov k centru, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a na zasněžené vozovce nejprve havaroval do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Opel Corsa. Pak však vlivem rychlosti po pár desítkách metrů naboural do druhého vozidla tovární značky Mazda 6, kde svou jízdu skončil. Policistům se chování mladíka nezdálo a následně provedený test na zjištění alkoholu v dechu jim dal za pravdu, že řidič se před jízdou musel posilnit návykovou látkou. První měření vykázalo více jak  2,3 promile. Po pár minutách se opakovanou zkouškou se výsledek nikterak nelišil.

Na základě zjištěných skutečností a k zabránění v následné jízdě, byl mladík zadržen a vozidlo odtaženo k dalšímu opatření.

Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení se zadržením a mladík si

po vystřízlivění převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Během několika hodin pak může očekávat řízení před soudcem okresního soudu.

Autor : por. Bc. Milan Bajcura

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář