Auto-Moto Doprava Krimi Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Středočeští hasiči zasahovali u vážné dopravní nehody na Sedlčansku

PŘÍBRAMSKO – V pátek 8. února krátce před sedmou hodinou ranní byla na operační středisko středočeských hasičů nahlášena dopravní nehoda na silnici I/18 u obce Hrachov v okrese Příbram.

K události poblíž Vesteckého mostu přes Vltavu vyjely profesionální jednotky ze stanic Příbram a Sedlčany. Při jízdě k nehodě Policie ČR upřesnila, že jde o kolizi nákladního automobilu a dodávky s přívěsem a jeden z řidičů zůstal ve vozidle zaklíněný.

Po příjezdu k nehodě hasiči zjistili, že po zadním nárazu jsou obě vozidla do sebe vražena. Nejprve tak museli nákladní automobil od dodávky odtlačit, teprve potom mohli začít s vyprošťováním, při kterém celou dobu spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou. Po úspěšném vyproštění si posádka sanitky převzala zraněného řidiče do své péče. Celkem byly při nehodě dvě osoby zraněny lehce a jedna těžce.

Dále bylo nutné zasypat uniklé provozní kapaliny sorbentem a provést protipožární opatření, které spočívalo v odpojení akumulátorů obou vozidel. Velitel zásahu nechal na místo povolat také silničáře, kteří pomohli s odklízením následků dopravní nehody.

Hlavní silnice ze Sedlčan do Příbrami byla po celou dobu zásahu uzavřena.

 Autor: por. Bc. Tereza Fliegerová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “Středočeští hasiči zasahovali u vážné dopravní nehody na Sedlčansku

Napsat komentář