Doprava Královehradecký Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Střet vozidel se zraněním na Jičínsku

JIČÍNSKO – Ve středu 6. února po šestnácté hodině došlo na křižovatce silnic I. třídy číslo 16 a III. třídy číslo 28010 u obce Staňkova Lhota k dopravní nehodě.

Osmdesátiletý řidič osobního motorového vozidla Škoda Felicia v tu dobu jel po silnici III. třídy ve směru od Sobotky na Rakov. Po příjezdu na křižovatku zřejmě zamýšlel s vozidlem odbočit vlevo na hlavní silnici a pokračovat ve směru na Jičín. S největší pravděpodobností nerespektoval dopravní značení upravující přednost v jízdě.

 V křižovatce následně neměl dát přednost v jízdě osobnímu motorovému vozidlu Audi Q7, které přijíždělo po hlavní silnici ve směru od Mladé Boleslavi na Jičín. Šestatřicetiletý řidič již střetu nedokázal zabránit a přední částí svého vozidla narazil do pravé přední části Škody Felicia. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění starší z řidičů a čtyřiatřicetiletý spolujezdec ve voze Audi.

 Rozsah zranění si vyžadoval převoz zraněných osob do nemocnice k lékařskému ošetření. Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu u obou zúčastněných řidičů. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 320 tisíc korun.

Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

Autor : nprap. Aleš Brendl

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář