Finance Kultura Školní okénko Sport Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Amatérský hokejový turnaj Bílinský Březňák Cup letos vynesl pro sedmiletého Tomáška 35 000 korun

BÍLINA/DĚČÍN – V pořadí 2. ročník amatérského hokejového turnaje BÍLINSKÝ BŘEZNÁK CUP 2019 se uskutečnil na zimním stadionu v Bílině, na který bezprostředně navazovala kulturní část v KD Fontána, kde proběhlo slavnostní vyhlášení hokejové části a koncert spolupořádající kapely Wanastowi vjecy revival a Lucie cover band. Letos se organizátoři akce rozhodli pomoci sedmiletému Tomáškovi z Děčínska. Vybralo se celkem neuvěřitelných 35 000 korun

„První ročník byla čistě sportovní záležitost a na dobrovolném vstupném jsme vybrali 7 500 Kč věnované Chráněné dílně u Lady působící v Bílině. Hokejový turnaj amatérských hráčů byl veřejností přijat velmi kladně, včetně pro širokou veřejnost navazujícího veřejného bruslení s reprodukovanou hudbou. Kladné ohlasy na organizaci turnaje nás přiměly k pořádání dalšího ročníku turnaje pro amatérské hráče, který nemá v širokém okolí obdoby a je určen hobby hráčům nehrajícím pod registrovanou hokejovou organizací,“ říká za organizátory Fanda Weigl.

VIDEOREPORTÁŽ Z BÍLINSKÉHO BŘEZNÁK CUPu 2019

Kapela Wanastowi vjecy revival se rozhodla podpořit akci Bílinský Březňák cup a rozšířit sportovní část o kulturní složku. Zaštítila svou účastí večerní vystoupení a přizvala si jako hosta skupinu Lucie cover band. Obě kapely vystoupily bez nároku na honorář a tím podpořily pro letošní rok charitativní podtext celé akce.

Hokejového turnaje se zúčastnilo 8 týmů ze širokého okolí. Oproti prvnímu ročníku jsme pro veliký zájem rozšířili turnaj o dva týmy.

K již loňským účastníkům…

HC Kafáč Bílina
HC Krokodýl, jenž se přejmenoval z původního AHC Pro Office
HC Bílinská kyselka
Snowflake
HC ZZS Ústeckého kraje,

se připojili týmy

HC Lovosice – ženy
HC ŽST Louny
HC Sportclub „B“ jenž nahradili loňského účastníka Jokerit Svinčice

Turnaj se tedy uskutečnil za účasti 8 týmů.

Hrálo se systémem dvou skupin po čtyřech účastnících. Poté následovala fáze o umístění podle pořadí ve skupinách. ( první s prvním, druhý se druhým…atd.).

Postavení ve skupině A ovládli hráči HC Bílinské kyselky, kteří neprohráli ani jeden zápas,ale jeden bod ztratili po výhře v prodloužení. Ve skupině B byli bezchybní hráči HC ŽST Louny s 9 body.

Lovosické ženy v základní skupině nezískaly žádný bod. První dva zápasy se jim výsledkově nepovedly, ale již v jejich posledním skupinovém utkání s HC Kafáč Bílina, které po velkém boji prohrály 3:1 naznačoval, že nemusejí odjet z turnaje bez úspěchu.

Toto se potvrdilo v jejich závěrečném vystoupení, kdy sebraly veškeré své síly a odhodlanost. V dramatickém utkání porazili tým Snowflake 5:4. a umístily se na konečném 7. místě.

Velmi vyrovnané bylo i utkání o páté místo, kde padl jediný gol do sítě HC Kafáč Bílina a tím zpečetil střeleckou mizérii tohoto týmu, který obhajoval loňské prvenství. Na pátém místě se tedy umístilo družstvo HC Sportclub „B“. Boj o medaile započali družstva HC Krokodýl proti HC ZZS Ústeckého kraje. Zde roli favoritů potvrdili hráči HC Krokodýl , kteří po loňském finále dokázali udržet medailové pozice. Zápas skončil výsledkem 7:1.

Finálové utkání mezi suveréními týmy ze základních skupin skýtalo dobrou hokejovou podívanou. Šance se střídali na obou stranách, brankáři obou celků se, ale zdáli být k nepřekonání. Vše nasvědčovalo k rozhodnutí v nájezdech, které by následovali po skončení řádné hrací doby.

Jenže v posledních vteřinách přeci jen rozhodnutí padlo a to ve prospěch hráčů Bílinské kyselky.

Vyrovnané utkání skončilo výsledkem 1:0. Stejným výsledekem, jako loňské finále, což potvrzuje vyrovnanost týmů, kde o vítězství rozhodují maličkosti.

Putovní pohár získal tedy pro letošní rok štastnější z finálové dvojice a po týmu HC Kafáč Bílina, bude další rok v držení týmu HC Bílinská kyselka.

Doufáme, že se návštěvníci dobře bavili a další ročník opět dorazí na hokejová klání a opět podpoří charitativní podtext turnaje.

CELKOVÉ POŘADÍ:

1. HC Bílinská kyselka
2. ŽST Louny
3. HC Krokodýl
4. HC ZZS Ústeckého kraje
5. HC Sportclub „B“
6. HC Kafáč Bílina
7. HC Lovosice – Ženy
8. Snowflake

Ve druhé části dne čekalo na návštěvníky KD Fontána vystoupení již v úvodu zmíněných skupin. Písničky v jejich podání byli strhující a velice dobře zaplněný kulturní dům se náramně bavil po celou část večera.

Součástí vystoupení obou kapel předcházelo vyhlášení výsledků a turnaje, které zaštítil svou přítomností Viktor Hubl, Bývalý reprezentant a současná ikona litvínovského hokeje, se svojí chotí. Tohoto gesta si pořadatelé velice váží.

Pro 2. ročník jsme si v organizačním týmu kladli vyšší cíle směrem k navýšení finančního daru pro vážně nemocného Tomáška Novotného z Děčína, na kterého tentokrát padla naše volba.

V krátkosti doplníme, že Tomášek je z dvojčat, která se narodila předčasně. Jeho sestra nemá vážné zdravotní problémy. Tomášek takové štěstí neměl. Narodil se s absencí tlustého střeva a velmi krátké tenké střevo. Má zaveden katetr na umělou výživu a vývody na moč a stolici. Od svého narození absolvoval již desítky operací, včetně operací nohou. Tomášek má jednu nohu kratší a maminka s ním musí denně cvičit. V současnosti Tomáškovi selhává jedna ledvina a musí být po celý večer napojen na kapačky. Bohužel tento stav, byl jeden z důvodů, který nedovolil Tomáškovi a jeho rodině se osobně účastnit slavnostního předání peněžitého daru. Druhý důvod, byla propukající chřipková epidemie, která postihla jak děti, tak i maminku s tetou, které se o Tomáška starají.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem partnerům, kteří přispěli k organizaci turnaje a jeho atraktivitě, tak i partnerům, kteří přispěli finanční částkou na podporu akce.

Náš cíl navýšit finanční dar překonal veškerá očekávání…

„Po sečtení peněz jsme mohli předat pomyslný šek na 29.700 korun, přičemž se strhla další vlna solidarity a lidé nám začali nosit další peníze přímo na pódium. Tudíž se počítalo ještě jednou a finální částka, kterou se nám pro Tomáška podařilo nakonec získat je 35 000 korun a za to všem velmi děkujeme!!!,“ dodává za organizátory Jan Nový.

Finanční dar rodina použije na zdravotnické pomůcky pro Tomáška, které stojí nemalé finanční prostředky a výrazně tím uleví rodinnému rozpočtu.

BOHATOU FOTOGALERII Z CELÉ AKCE NALEZNETE ZDE

Redakce Agentury JV PRESS  byla i letos jedním z hrdých mediálních partnerů celé benefiční akce.

Zdroj: Organizační tým HC Kafáč Bílina a Wanastowi vjecy revival

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář