Doprava Krimi Plzeňský Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Řidič odjel od dopravní nehody

BUKOVEC – Dne 23. února 2019 v 19:35 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici III. třídy č. 19352 v obci Bukovec.

Pětatřicetiletý řidič jedoucí z vozidlem tovární značky Honda CR-V při odjezdu od místní hospody narazil do zaparkovaného osobního automobilu Ford Mondeo. Bez poskytnutí zákonné součinnosti z místa ujel.

Byl však do hodiny policisty vypátrán zhruba tři kilometry od místa dopravní nehody, v prostoru rekreačních chat u obce Bukovec. Po řádné výzvě se podrobil dechové zkoušce. Odborné měření bylo s pozitivním výsledkem 1,36 promile alkoholu v krvi. Policisté u něj provedli i orientační test na přítomnost drog, ten reagoval pozitivně na amphetamin/methamphetamin ve slinách. Hlídkou byl muž převezen do domažlické nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve a moči.

Šetřením v dostupných evidencích Police České republiky bylo zjištěno, že řidič pozbyl řidičské oprávnění a řídil vozidlo, jež nebylo řádným způsobem zaevidováno. Nepředložil doklady předepsané k provozu a řízení vozidla a vozidlo bylo bez sjednaného pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.

Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Autor : por. Mgr. Dagmar Brožová

 

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář