Krimi Liberecký Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Zloději využili ke krádeži vichřici Eberhard

ČESKOLIPSKO – V noci z neděle na pondělí, kdy se celým Českem proháněla vichřice Eberhard, která kácela stromy a způsobila rozsáhlé výpadky proudu, vyrazili zatím neznámí zloději krást na soukromý pozemek v Heřmanicích v Podještědí.

Zajímaly je zde zaparkované čtyřkolky, které majitel využívá  komerčně pro zážitkové jízdy na Ranči Malevil. V době , kdy byly Heřmanice ponořené do totální tmy kvůli řádění vichřice a kromě záchranářů a energetiků ven nikdo nevyšel,  vytlačili ze zahrady podnikatele na silnici dvě čtyřkolky, na které tu čekalo nákladní vozidlo. Nakonec ale odvezli jen jednu, druhá se jim do auta nejspíš nevešla, a tak ji nechali u silnice stát až do rána, kdy si jí tu všiml majitel.

Ten pak krádež ohlásil policistům. Odcizená čtyřkolka vypadala úplně stejně jako ta,  co zůstala u cesty, proto její fotografii zveřejňujeme. Je pravděpodobné, že ji někdo bude nabízet prostřednictvím internetové inzerce. Pokud se o nabídce k prodeji takové čtyřkolky dozvíte, volejte prosím linku 158 a my si prodejce prověříme.

Autor : por. Bc. Ivana Baláková

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář