Kultura Plzeňský Složky IZS Sport Tipy na výlet Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Chodská liga v disciplínách TFA – NEJTVRDŠÍ HASIČ PŘEŽIJE startuje v dubnu výstupem na věž v Domažlicích

DOMAŽLICE – Také letos se začátkem dubna utkají dobrovolní hasiči o titul nejtvrdšího hasiče na domažlickém náměstí, a to v rámci 16. ročníku extrémního závodu VÝSTUP NA VĚŽ 2019. 

I tentokrát si závodníci ve dvou věkových kategorií sáhnou až na samé dno svých sil. Zdolat 194 dřevěných nepravidelných schodů na jeden „zápřach“ s plnou hasičskou výbavou je téměř nadlidský úkol, který dá zabrat i opravdu trénovaným závodníkům. Akce začne v sobotu 6. dubna v 10.00 hodin na domažlickém náměstí.

Každoročně se tohoto extrémního závodu zúčastňují nejen závodníci z Čech, ale i z Německa či ze Slovenska. Po zdolání téměř dvou set schodů Domažlické věže se závodníkům naskytne neuvěřitelně krásný výhled na město a jeho okolí. Akci i letos pořádají Hasiči Domažlice.

Bližší informace naleznete také na webu www.hasicido.cz.

Chodská liga v disciplínách TFA – NEJTVRDŠÍ HASIČ PŘEŽIJE je seriál soutěží v silově-vytrvalostních disciplínách. Sedm soutěží znamená sedm pořádajících sborů dobrovolných hasičů: SDH Domažlice, SDH Postřekov, SDH Poběžovice, SDH Česká Kubice, SDH Tlumačov, SDH Pařezov, SDH Kdyně. V letošním roce 3. ročníku nás čeká sedm soutěží. Startuje se 6. dubna, a to výstupem na věž v Domažlicích.

Chodská liga podporuje tento trend ve snaze rozšířit povědomí a oblíbenost soutěží v TFA resp. disciplínách TFA mezi co nejvíce lidí. TFA z anglického „Toughest Firefighter Alive“ je volně přeloženo jako „Nejtvrdší hasič přežije“.

3. ročník 7. Kol, Chodská liga v disciplínách TFA 2019

1) 6.4.2019 – Výstup na věž Domažlice
2) 27.4.2019 TFA Postřekov
3) 4.5.2019 TFA Tlumačov
4) 22.6.2019 TFA Pařezov
5) 31.8.2019 TFA Česká Kubice
6) 7.9.2019 TFA Kdyně
7) 21.9.2019 TFA Poběžovice

 

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TIP REDAKCE: Chodská liga v disciplínách TFA – NEJTVRDŠÍ HASIČ PŘEŽIJE startuje v dubnu výstupem na věž v Domažlicích

Napsat komentář