Kultura Tipy na výlet Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Milovníci vína se mohou těšit na dubnový 17. ročník VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE 2019

LITOMĚŘICE – Tradiční dvoudenní celostátní výstava Vinařské Litoměřice patří k nejprestižnějším výstavám vín v celé České republice a je dokonce zařazena do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje. Jde tak o prodejní výstavu s ochutnávkami vín na stáncích jednotlivých vinařů. Ten letošní 17. ročník VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE se uskuteční v polovině dubna.

V letošním roce se do soutěže výstavy přihlásilo 765 vín od 124 vinařů a vinařství ze 12 států. Hodnocení soutěže je naplánováno na 25. – 26.3. 2019.

I letos celou akci pořádá ORTOPEDICKÉ CENTRUM s.r.o.

Champion výstavy obdržel ocenění prezidenta ČR – prezidentský pohár. Výstavy se zúčastní několik desítek vystavovatelů. Výstava má celostátní ohlas a zaujala řadu vinařů i ze zahraničí.

Letošní výstava se uskuteční ve dnech 12. – 13. 4. 2019 v Domě kultury v Litoměřicích a v přilehlých prostorách gotického hradu.

První den výstavy (pátek 12. 4. 2019 13:00 hodin – 23:00 hodin.) Od 15.00 hodin bude probíhat slavnostní zahájení a následně v 17.00 hodin. slavnostní ceremoniál s vyhlášením Championa výstavy a předáním ocenění vítězům soutěže.

Druhý den výstavy (sobota 13. 4. 2019 10:00 hodin. – 19:00 hodin.) Odborný seminář Víno a zdraví (bude probíhat od 14.00 – 16.00 hodin.) s přednáškami Prof. Milana Šamánka a MUDr. Radima Uzla. Zde přednesou odborníci z řad lékařů svoje poznatky vlivů vína na lidský organizmus.

Doprovodný program “Víno a pokrmy” bude probíhat po celý den a provede ho stejně jako v loňském roce velmi úspěšný Branko Černý. Po oba dva dny zajistí hudební produkci cimbálová muzika Slovácko mladší s Jožkou Šmukařem.

Vstupné na výstavu v pátek 12.4. je 400,- Kč, v ceně vstupného je zahrnut vstup na výstavu, degustační sklenička, nabitý čip na ochutnávky v hodnotě 100,- Kč.

Vstupné na výstavu v sobotu 13.4. je 350,- Kč, v ceně vstupného je zahrnut vstup na výstavu, degustační sklenička, nabitý čip na ochutnávky v hodnotě 100,- Kč

Pořadatelem výstavy a soutěže vinařské Litoměřice je ORTOPEDICKÉ CENTRUM s.r.o. pod vedením Pavla Kacerovského a jeho týmu.

 

 

Agentura JV PRESS bude stejně jako v loňském roce i letos hrdým mediálním partnerem VINAŘSKÝCH LITOMĚŘIC a je nám velkou ctí Vás na tuto akci pozvatStejně jako v loňském roce i letos se tak můžete těšit na bohatou fotogalerii i videoreportáže z celé akce!

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář