Královehradecký Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Vandalové na hřbitově v Železnici na Jičínsku poničili náhrobky a sochy! Policisté případ objasnili během tří dnů

JIČÍNSKO – Policejní komisařka služby kriminální policie a vyšetřování v uplynulých dnech zahájila trestní stíhání sedmnáctiletého mladistvého a jeho o rok staršího již dospělého kumpána.

Mladistvý hoch se měl vzhledem ke svému věku dopustit ve spolupachatelství provinění výtržnictví a zároveň provinění poškození cizí věci. Starší z provinilců se měl ve spolupachatelství dopustit přečinu výtržnictví přečinu poškození cizí věci.

Oběma mladíkům tak klademe za vinu, že v polovině února letošního roku v nočních hodinách v Železnici měli vlivem své podnapilosti tropit různé výtržnosti. Pohybovali se po obci, kdy měli lomcovat s dopravní značkou, vysypávat odpadkové koše a zvonit na cizí zvonky. Následně se měli společně odebrat na místní hřbitov, kde měli dílo zkázy dokonat. Společnými silami měli totiž poškodit několik hrobů, náhrobků a pískovcových soch. Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 71 tisíc korun. Nutno podotknout, že v tomto případě policistům k objasnění celého případu postačily pouhé tři dny.

V případě prokázání viny hrozí staršímu výtržníkovi až dvouletý trest odnětí svobody. Mladistvému chlapci hrozí za provinění poloviční trestní sazba.

Autor: nprap. Aleš Brendl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář