Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Sedmatřicetiletý muž spadl v Havířově z okna bytu ve čtvrtém patře domu! Do nemocnice ho ve vážném stavu transportoval vrtulník

HAVÍŘOV – Zdravotnická záchranná služba vyjížděla včera večer, k vážně zraněnému muži v Havířově. Po tři čtvrtě na sedm byl operátorům záchranné služby nahlášen pád člověka ze čtvrtého patra domu.

Na pomoc byla vyslána posádka RZP, která byla u postiženého během sedmi minut od aktivace tísňové linky. Na záchraně pacienta se podílel rovněž tým leteckých záchranářů z Ostravy, který odstartoval k zásahu v rámci nočního letu.

Sedmatřicetiletý muž dopadl na stříšku před domem, kde zůstal ležet. Zasahující lékař zjistil, že je při vědomí, utrpěl poranění horní končetiny a pánve. Vyloučit nebylo možno ani další zranění vnitřního charakteru.

Pacient se nalézal ve stavu přímého ohrožení života. Byl zajištěn krčním límcem a uložen do vakuové matrace, hasiči jej snesli na zem. Lékař postiženého uvedl do umělého spánku, zajistil dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci. Po dalších nutných opatřeních, která záchranáři provedli, byl přepraven vrtulníkem LZS do ostravské Fakultní nemocnice. Záchranáři jej předali do další péče týmu tamního urgentního příjmu.

Zdroj: Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA: Sedmatřicetiletý muž spadl v Havířově z okna bytu ve čtvrtém patře domu! Do nemocnice ho ve vážném stavu transportoval vrtulník

Napsat komentář