Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Ústecký Vysočina YouTube Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

VIDEO: Mají mít homosexuálové stejná práva a povinnosti, jako mají v manželství žena a muž?

PRAHA – Poslanci se opět zabývali návrhem zákona na uzákonění manželství pro stejnopohlavní páry. Novela občanského zákoníku předpokládá, že homosexuálové by měli v manželství stejná práva a povinnosti, jako mají v manželství žena a muž.

Registrované partnerství, do něhož mohou homosexuálové vstupovat nyní, by jako institut zaniklo.

Na schůzi Poslanecké sněmovny vystoupila také poslankyně Monika Jarošová, a to k velmi diskutovanému tématu – manželství homosexuálů. 

,,Vážené dámy a pánové,

právě zde na půdě Sněmovny probíhá legální boj proti rodině, podrývá se instituce rodiny jako takové a to snahou o legalizaci stejnopohlavních manželství. Rozhodně nechci snižovat či jinak hodnotit lidské kvality leseb a gayů, ale stavět jejich svazky na úroveň rodiny nemohu.

VIDEO: Projev poslankyně M. Jarošové k manželství homosexuálů

Oni nejsou schopni naplňovat její poslání, a tím je přivádět na svět děti a vštěpovat jim ve výchově důležitost mužského a ženského faktoru pro jejich vyvážený rozvoj. Když se něco jmenuje manželství, tak to asi nebude určené pro muže a muže nebo ženu a ženu. Mateřská školka také není určena pro důchodce a fotbalové hřiště pro hokejisty. Nechápu, že těmto jednoduchým věcem někdo nerozumí, nebo dělá, že nerozumí. Zde nejde o pokrok společnosti, ale o její rozklad.

Dnes možná zlegalizujeme sňatky homosexuálů, tak se ptám, kdo přijde na řadu příště. Bisexuálové a sňatky ve třech, pedofilové a sňatky s dětmi, zoofilové a sňatky se zvířaty a další a další sexuální odlišnosti, aby to TEDY bylo fér?
Pokud chcete být féroví, vážená Vládo a ostatní, co jste vyhlásili BOJ proti rodině, museli byste umožnit uzavřít sňatky lidem se všemi zmíněnými i nezmíněnými sexuálními odchylkami, abychom si byli všichni rovni, co myslíte? Tomu se říká salámová metoda- nabídni prst a ukousnou ti ruku.

Podle průzkumu Zpravodajství FTV Prima jsou Češi PROTI homosexuálním manželství, naopak PRO je pouze 11% české společnosti. A my všichni zde, jsme těmi našimi občany byli zvoleni, z jejich daní jsme placeni, a proto právem předpokládám, že jejich hlasům budeme naslouchat a podle nich hlasovat.

Možná by naše občany zajímalo, kdo všechno se pod tento paskvil podepsal:
Je to Vláda, která dala souhlasné stanovisko, cituji:

Vláda na své schůzi dne 22. června 2018 projednala a posoudila poslanecký návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a vyjádřila s tímto návrhem zákona souhlas.

Z jakého důvodu již neuvedla, obvykle důvody svých souhlasů, nesouhlasů a neutrálních postojů velmi ráda uvádí. Možná byla naše Vláda pod nátlakem různých neziskovek nebo různých lobby skupin? To ví asi nejlépe sama právě Vláda a byla bych ráda, kdyby nás zde a občany s důvodem svého souhlasného stanoviska blíže seznámila.

Kdo další tento paskvil podporuje? Někteří poslanci hnutí ANO, asi aby sjednotili svá stanoviska s postojem Vlády, poslanci Pirátů- což mě vůbec nepřekvapuje, někteří poslanci ČSSD, jeden poslanec hnutí STAN a jeden z Komunistů a poslanci za TOP O9- u té obzvlášť nechápu, neboť se údajně hlásí ke konzervativním hodnotám a co může být více konzervativní než tradiční pojetí rodiny.

Takže mě, a jistě i občany, velmi zajímá jejich postoj v případě zrovnoprávnění dalších sexuálních odlišností.
Naopak co se týká Ústavní ochrany manželství -Vláda k tomuto návrhu zaujala k němu nesouhlasné stanovisko.

A jeden z důvodů?
Vláda se asi zbláznila, prý cílem je otevřít institut manželství osobám stejného pohlaví.

Tak to gratuluji. A jsem ráda, že vláda své stanovisko vedoucí k rozpadu tradiční rodiny neskrývá, ani se o to nepokouší.

Ráda bych všechny, kteří se na této demontáži podílejí, upozornila, že SPD bude vždy proti těmto snahám bojovat, vystupovat a vysvětlovat, oč těmto kruhům jde!
Nejde totiž o nic míň, než rozložit naši společnost. Zničit její základy a vazby, které ji činí tak silnou… Manželství je institut, který provází lidstvo prakticky od samého počátku jeho bytí.
A od samého počátku jej tvořili muž a žena a nikdo doposud nic lepšího nevymyslel. Tedy pardon, naše vláda si zřejmě myslí, že přišla s inovací.
A tato vláda je nyní zřejmě pod velkým tlakem různých lobby a politických neziskových institucí, které tak štědře dotuje a nemá odvahu jim dotace utnout.

Ale naše vláda není jen instituce, jsou to především obyčejní lidé, kteří byli počati mužem a ženou v tradiční rodině. Pokud se mýlím, ať mě opraví. Možná, že kdybychom se jich jednotlivě a hlavně soukromě ptali na jejich názor na manželství homosexuálů, budou mluvit jinak.
Protože ctím hodnoty, které jsou osvědčené, funkční, protože ctím tradice, tak nevidím přínos ve snaze demontovat výlučnost manželského svazku mezi mužem a ženou a postavit na jeho roveň svazek stejnopohlavních párů.

Manželství totiž není jen spojení lidí, kterým je spolu dobře, ale především touha přivádět na svět společně své potomky a to při nejlepší vůli, u osob stejného pohlaví nejde,“ dodala závěrem svého vystoupení poslankyně Jarešová.

Autor: redakce
Zdroj: Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura Ústecký kraj – SPD

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář