Auto-Moto Cestování Doprava Jihomoravský Krimi Složky IZS Vysočina Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Řidiči pozor! Policisté preventivně uzavřeli dálnici D1 ve směru na Brno! Hrozí tam pády stromů

VYSOČINA – Řidiči pozor!!!! Z preventivních důvodů uzavřeli policisté do zítřejších ranních hodin dálnici D1, v úseku od 119. km do 134. km ve směru na Brno. Silný vítr tam láme stromy…

Důvodem uzavření dálnice D1 jsou nebezpečně nakloněné stromy, které hrozí zřícením na dálnici! Některé z nich spadly! Provoz je veden po objízdných trasách.

Vysočinští hasiči v průběhu dneška odstraňovali popadané stromy z komunikací na více než sedmi desítkách místech. Nejvíce zásahů mají za sebou hasiči na Žďársku. Popadané stromy odstraňovali například u Heřmanova, Meziříčka, Divišova, Jindřichova, Chroustova nebo Dobré Vody.

Popadané stromy odpoledne také zastavily provoz na 127. km dálnice D1 ve směru na Brno. V několika případech hasiči vyjížděli k uvolněným nebo strženým plechům z budov nebo ke stromům, které padly na dráty elektrického vedení.

Od rána evidujeme také vysoký počet požárů v přírodním prostředí. Hoří zejména lesní porosty a hrabanka. Nejvíce požárů je opět na Žďársku, kde hasiči hasili či stále hasí 14 požárů v lesích. Vysoký počet požárů je také na Pelhřimovsku 11, Jihlavsku 9 a Havlíčkobrodsku 7. Všechny požáry v lesích budou mít s největší pravděpodobností stejnou příčinu, a to nedostatečně uhašená ohniště po pálení klestu. Požáry se obešly zatím bez zranění osob. Majetkové škody se teprve sčítají.

 

Autor: Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
Zdroj: HZS Kraje Vysočina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “AKTUÁLNĚ Z DOPRAVY: Řidiči pozor! Policisté preventivně uzavřeli dálnici D1 ve směru na Brno! Hrozí tam pády stromů

Napsat komentář