Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Z POLITIKY: Iniciativa Milion chvilek pro demokracii opět svolala demonstraci na Staroměstské náměstí a požaduje demisi ministryně Benešové

ČESKO – Češi opět vyšli do ulic! Už potřetí tak nespokojení lidé demonstrují v Praze, Brně nebo třeba v Liberci a dalších velkých městech republiky a požadují především demisi ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Lidé tak chtějí po vládě záruky, že nebude odvolán nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman!

Demonstraci na Staroměstském náměstí i dnes uspořádala iniciativa Milion chvilek pro demokracii, která požaduje demisi ministryně Marie Benešové a jmenování nezávislého ministra spravedlnosti.

V případě, že vláda zmíněné požadavky nesplní, budou demonstrace pokračovat, a to na Václavském náměstí.

„Přátelé, obrovské díky za dnešek!!! Bylo nás více než minule – tedy asi 30 000. A k tomu navíc dalších 130 obcí! Je čas vystavit premiérovi účet. V úterý 21.5 zaplníme Václavák. Sdílejte a zvěte přátele. Díky!“ uvádí na sociální síti iniciativa Milion chvilek pro demokracii.

Zdroj: Milion chvilek pro demokracii
Foto:
Richard Horák

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář