Cestování Doprava Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Dal si pivo, víno a vodku, nasedl do auta a odjel

ZLÍNSKO – Vysoké množství alkoholu kolovalo v organismu jednadvacetiletého řidiče z Otrokovic v okamžiku, kdy s osobním vozidlem značky Seat Leon narazil v Otrokovicích do stromu.

Jen shodou velmi šťastných náhod vyvázl z dopravní nehody naprosto bez zranění. Dopravní policisté případ předali kriminalistům, kteří se jím budou nadále zabývat a zjišťovat veškeré okolnosti, které s havárií vozidla souvisí.

V neděli po třiadvacáté hodině v Otrokovicích na Šterkovišti vyjížděl od garáže mladý muž v osobním vozidle. Při průjezdu křižovatkou, na níž chtěl odbočit vlevo, zřejmě kvůli vysoké rychlosti dostal smyk, vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Vozidlo začalo rotovat a zastavilo se na boku zaklíněné o další strom. Vyděšený řidič sám zavolal na linku tísňového volání policie. Ještě před příjezdem policistů odmontoval registrační značky od vozidla a hodil je do jezera. Dechová zkouška u něj ukázala dvakrát po sobě hodnotu dvě promile alkoholu.

Muž policistům přiznal, že před jízdou popíjel s kamarády v garáži alkohol – pivo, víno a vodku. Poté usoudil, že je schopen řídit a nasedl do vozidla. Daleko však nedojel. Policisté muži zadrželi osvědčení o registraci vozidla a řidičský průkaz. Škoda na vozidle se vyšplhala na osmdesát tisíc korun.

Autor : por. Bc. Monika Kozumplíková

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář