Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Pracovníka ve Frýdku-Místku na plošině zasáhl elektrický proud ze stožáru elektrického vedení

FRÝDEK-MÍSTEK – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážného úrazu muže ve Frýdku-Místku. Operátoři se o zasažení elektrickým proudem dozvěděli po jedenácté hodině dopolední. Na pomoc byl vyslán vrtulník LZS, který byl právě ve vzletu a vracel se zpět na základnu bez pacienta po smrtelné nehodě ve Zlínském kraji. K postiženému vyjely zároveň i pozemní týmy ZZS MSK.

Jednatřicetiletý muž pracoval na plošině se zařízením na stožáru elektrického vedení. Během práce byl zasažen elektrickým proudem, jehož působení byl vystaven několik desítek sekund. Spolupracovníci zajistili dopravu muže na plošině zpět na zem, kde si jej následně převzali do péče záchranáři.

Pacient byl při vědomí, záchranáři mu poskytli přednemocniční neodkladnou péči. Lékař při prvotním vyšetření zjistil drobnou popáleninu horní končetiny, vyloučit nebylo možno ani další zdravotní následky po zásahu proudem. Po podání potřebných léků a dalších opatřeních byl pacient za stálé monitorace základních životních funkcí pozemní cestou transportován do frýdecko-místecké nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář