Kultura Pomáháme Sport Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Charitativní Běh naděje v Zámecké zahradě v Duchcově se uskuteční již tuto neděli

DUCHCOV – V Zámecké zahradě v Duchcově se tuto neděli, tedy 2. června od 10.00 hodin uskuteční v pořadí již čtvrtý ročník charitativního Běhu naděje pod názvem Pojďte s námi proti rakovině…

Akci svou účastí i letos podpoří i Lenka Taussigová – Kocmanová, která Běh naděje nejen pravidelně moderuje, ale rovněž vyběhne na trať. Charitativní akce Běh Naděje organizuje společnost Skutky naděje, která již od roku 2007 navazuje na akci Běh Terryho Foxe. Tato společnost spolupracuje s dětským onkologickým oddělením Motolské nemocnice a 100% výtěžku předává právě tomuto oddělení.

Kromě samotného běhu organizátoři v Duchcově i letos připraví doprovodné akce a sportovci budou mít možnost vybrat si ze dvou okruhů: První okruh bude připraven pro nejmenší a měří 200 metrů. Druhý bude pro ty větší a měří 1 500 metrů a zájemci mohou trasu absolvovat během, na kole, chůzí či v kočárku s pejskem.

Běh naděje v Duchcově jako tradičně organizuje Petr KnorrJan Kulhavý a Milan TesařBěh naděje je zcela mimořádná humanitární nezávodní akce zaměřená na boj proti rakovině spojená s veřejnou sbírkou. Zdůrazňuje význam prevence nejen tohoto onemocnění, ale i jiných civilizačních chorob.

Běh naděje se inspiroval úspěšnou mezinárodní akcí „Běh Terryho Foxe“, který probíhal v ČR 15 let (1993 až 2007) a navázal na spolupráci s jejími bývalými organizátory. Jednotlivé běhy, akce se konají i tento rok na mnoha místech České republiky.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář