Auto-Moto Cestování Doprava Finance Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Aktuální informace k řešení dopravní situace v Bílině! Studie varianty Z – vybudování tunelu je aktuálně opět ve hře

BÍLINA – V návaznosti na setkání starostky města Bíliny, Zuzany Schwarz Bařtipánové, s předsedou vlády, Andrejem Babišem, které se uskutečnilo 10. května, obdrželo město Bílina informace od Ředitelství silnic a dálnic o stavu řešení dopravy na I/13.

Aktuálně je v zadání technicko-ekonomická studie, která prověří možnost realizace varianty Z, tedy vybudování tunelu v centrální části města ve stopě stávající silnice I/13, včetně ověření ekonomické efektivity. Tato studie by měla být dokončena v prosinci letošního roku. Zároveň probíhá zpracování předběžného geologického průzkumu.

Následně budou tyto dokumenty předloženy Ministerstvu dopravy ČR k rozhodnutí. Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že pokud se podaří zajistit potřebnou podklady dle předběžného harmonogramu, mohla by být realizace zahájena v roce 2025.

Zdroj: Město Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “ZAUJALO NÁS: Aktuální informace k řešení dopravní situace v Bílině! Studie varianty Z – vybudování tunelu je aktuálně opět ve hře

  1. Pingback: โถส้วม

Napsat komentář